Kungsbackas egen ”slöseriminister” har slagit till igen

Så har Kungsbackas egen ”slöseriminister” Fredrik Hansson (C) slagit till igen! Först var det efterlängtade arenan som fördyrades med några hundra miljoner för att man ville utöka den med kommersiella lokaler. Och nu har man sålt 16 000 kvadratmeter prima mark i Björkris till Kungsbacka tennisklubb för 5,5 miljoner kronor, skriver Franklin Eck (M).

ANNONS
|

LÄS MER:Rent vansinne att investera 700 miljoner kronor i en evenemangshall

LÄS MER:Tennisklubben backar om borgenspengar – drar tillbaka ansökan

Så har Kungsbackas egen ”slöseriminister” Fredrik Hansson (C) slagit till igen! Först var det efterlängtade arenan som fördyrades med några hundra miljoner för att man ville utöka den med kommersiella lokaler. Och nu har man sålt 16 000 kvadratmeter prima mark i Björkris till Kungsbacka tennisklubb för 5,5 miljoner kronor. Dessutom finansierade kommunen tennisklubbens köp genom att köpa tennisklubbens lokaler för – just det – 5,5 miljoner kronor. ”En ren tillfällighet” enligt Fredrik Hansson… Som jämförelse kan nämnas att för inte alls länge sedan såldes 14 000 kvadratmeter i Björkris till kommunens eget bostadsbolag för cirka 24 miljoner kronor. Det är skillnad på folk och folk!

ANNONS

Kommunstyrelsens arbetsutskott fattade beslutet utan att höra övriga ledamöter i kommunstyrelsen eller för den delen fullmäktige. Motivet? ”Marken var avsedd för idrottsändamål och vi hade en värdering” säger Fredrik Hansson (C) i lokalpressen. Men marken är betesmark och inte alls vikt för ”idrottsändamål”. Den är inte ens planlagd och skulle mycket väl kunna säljas till hyresrätter eller till näringsverksamhet, vilket skulle inbringa ytterligare 10-20 miljoner till skattebetalarna.

LÄS MER:Beslutet: Stora arena-alternativet byggs i Kungsbacka

LÄS MER:Tennismark läggs ut för affär – till en enda köpare

Värderingen då? Uppdraget har varit att värdera marken när den är avsedd för bygge av tennishall. Att värdet då blir därefter är inte ägnat att förvåna. Att värderingsmannen dessutom avrundat neråt till – just det – 5,5 miljoner kronor, framstår närmast som löjligt om det inte vore för att det är Kungsbackas skattebetalare som står för notan.

Fredrik Hansson (C) har gjort Kungsbacka tennisklubbs lokalbekymmer till ett kommunalt problem, vilket det naturligtvis inte är. Varför han försvarar en förmögenhetsöverföring om många miljoner till tennisklubben är oklart.

Vad som däremot är helt klart är att Kungsbacka inte behöver en ”slöseriminister” (C).

Franklin Eck (M)

Släp

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS