Bilder från fyra av årets mest lästa artiklar på Kungsbacka-Postens sajt. Bläddra ner i listan för att se topp tio.
Bilder från fyra av årets mest lästa artiklar på Kungsbacka-Postens sajt. Bläddra ner i listan för att se topp tio. Bild: Daniel Blomqvist

Här är de mest lästa artiklarna på Kungsbacka-Postens sajt 2022

Parkslide, ungdomsstök i Onsala, bränder och övergivna katter. Det är några av ämnena som engagerade Kungsbacka-Postens läsare mest under året som gick. Här är topp tio-listan.

ANNONS

10. En person avliden efter krock mellan lastbil och bil

En trafikolycka på E6 utanför Kungsbacka fick dödlig utgång. En personbil och en lastbil kolliderade, och en person fördes till sjukhus. Senare under dagen meddelade polisen att föraren, en man i 40-årsåldern, hade avlidit.

9. Ryska fartyg ankrar utanför Kungsbacka: ”Vi har koll”

Två fartyg från Kaliningrad ankrade utanför Kungsbackas kust. Att ryska fartyg passerade eller låg för ankar utanför den halländska kusten var något som Kustbevakningen följde noggrant.

8. Stor polisinsats mot stökiga ungdomar vid skola i Onsala

Runt 200 ungdomar samlades vid Kapareskolan i Onsala en lördagskväll i maj. Enligt polisen var många berusade och det sköts fyrverkerier.

7. Larm om brand i ladugård i Frillesås

En kraftig brand bröt ut i en ladugård i Frillesås i december. Räddningstjänsten ryckte ut med ett stort antal enheter, men byggnaden kunde inte räddas.

ANNONS

6. Efter bara fyra månader – butiken på Kungsmässan är tömd på varor

Fyra månader efter att butiken Muskelshoppen hade slagit upp dörrarna på Kungsmässan var den plötsligt tömd på varor. ”Jag vet inget om framtiden”, sa företagets vd till Kungsbacka-Posten.

5. Här är katterna som söker nytt hem

Fler övergivna katter än vanligt var i behov av ett nytt hem. Intresset för artikeln och bilderna på de 15 söta katterna var stort.

4. Länsstyrelsens uppmaning: Gräv upp invasiva arten – innan det är för sent

Invasiva arter är ett ämne som engagerar många av Kungsbacka-Postens läsare. Artikeln om att länsstyrelsen uppmanade till att gräva upp gul skunkkalla blev också en av årets mest lästa.

3. Snickare döms – hade mattkniv i bilen

Artikeln om snickaren som dömdes för brott mot knivlagen efter att ha ertappats med en mattkniv i bilen engagerade och upprörde många. Texten delades flitigt och fick stor spridning på sociala medier.

2. Lastbil har vält i diket – blockerar E6

En lastbil med matvaror välte på E6 mellan Frillesås och Fjärås tidigt en söndagsmorgon. Olyckan ledde till att vägen fick stängas av under större delen av dagen och trafiken leddes om via gamla E6. Först vid 18-tiden kunde vägen öppnas igen.

1. Valldafirmans unika metod mot parkslide: "Allt ryker”

Valldabolaget Invaterm bekämpade den invasiva arten parkslide med het vattenånga. När Kungsbacka-Posten träffade företaget var de i Mölndal och kämpade mot den envisa växten. Läsarintresset för reportaget var enormt, och texten blev årets mest lästa på Kungsbacka-Postens sajt 2022.

LÄS MER:Här överraskas Årets Kungsbackabo: ”Otroligt”

LÄS MER:Kungsbackaåret i bilder – 140 foton från 2022

LÄS MER:Här är Kungsbackas mäktigaste personer 2022

ANNONS