Här överraskas Årets Kungsbackabo: ”Otroligt”

Engagemanget kring utmärkelsen Årets Kungsbackabo 2022 har varit stort från start till mål. Nomineringarna strömmade in, och närmare 2 000 röster lades. Därför var glädjen stor när vinnaren Johan Dohn överraskades med priset – inför ögonen på de gäster han bjudit på gratis julbord.
– Vad kul, vad ska jag säga, det är sjukt, säger han.

ANNONS
|

Johan Dohn, krögaren som driver Matverket, samt ansvarar för serveringen på Kungsbacka teater, är känd för sin sociala förmåga och omtyckt för sitt sätt att kunna snacka avslappnat med gästerna.

Men när Kungsbacka-Posten överraskar honom med ett pris, mitt under första sittningen av det årliga seniorjulbordet, blir han faktiskt helt tyst i några sekunder.

– Det var ingen som förvarnade mig, utropar han till sist.

450 matgäster

Han har förstås varit medveten om att det pågått en omröstning. Evenemanget har fått stort genomslag, inte minst på sociala medier. Drygt 1 900 röster kom in till de fem finalisterna. Flest fick Johan Dohn, som främst nominerats för julborden han i tre år arrangerat kostnadsfritt till kommunens seniorer.

ANNONS

De har blivit mycket populära, och i år ordnades en extra sittning, för att fler skulle få chansen.

– 300 platser tog slut på 48 minuter. Då sa jag att vi får ordna en frukost också. Så nu blev det 450 platser, säger Johan Dohn.

Det är framför 150 av dem som han tar emot en julig blomsterbukett och en glasstatyett med namnet ingraverat. Vinnaren av Årets Kungsbackabo får även ett presentkort på 2 000 kronor på en lokal restaurang, samt 5 000 kronor att skänka till valfri lokal organisation som gör gott för samhället.

Vill ge tillbaka till den äldre generationen

– Det ska gå till de äldre i alla fall, men jag ska kolla mer exakt senare, säger Johan Dohn.

Han förklarar att han drivs av att ge tillbaka till den äldre generationen, eftersom han själv fått mycket från dem. Inte minst via sin farmor och farfar. Målet med julmiddagarna är att skapa gemenskap och ett fint minne att leva på under julhelgen. Johan Dohn passar på att tacka alla kolleger, sponsorer och volontärer som hjälper till med julborden.

– Det här är ingenting JAG gör, utan det är sjukt många människor bakom det här projektet. Det är helt otroligt, säger Johan Dohn.

LÄS MER:Peters julbelysning bjuder hela bygden på en show

LÄS MER:Pepparrotsföretagets resa från kris till succé – bättre än någonsin

LÄS MER:Vilket otroligt gensvar på Årets Kungsbackabo

ANNONS