Årets Kungsbackabo 2022 var Johan Dohn, som arrangerade julbord för Kungsbackas äldre på sin restaurang i Hede.
Årets Kungsbackabo 2022 var Johan Dohn, som arrangerade julbord för Kungsbackas äldre på sin restaurang i Hede. Bild: Tobias Sandblom

Årets Kungsbackabo – vem tycker du det ska bli?

Nu öppnar nomineringen till Årets Kungsbackabo 2023. Reglerna är enkla: Känner du någon som gör skillnad i människors liv, är en positiv förebild och glädjespridare, och som gjort något särskilt gott under året som gick?
Då kan hen vara Årets Kungsbackabo.

ANNONS
|

Utmärkelsen har delats ut sedan 2021 och det är Kungsbacka-Postens läsare som nominerar vem som ska få den prestigefyllda titeln. Första gången utsågs handbollsklubben Aranäs Anneli Evenmyr till årets Kungsbackabo, för ett flitigt och helt ideellt arbete som ledare för ”handboll för alla”, ett lag med funktionshindrade som spelade för klubben.

Förra året var det krögaren Johan Dohn som tog hem utmärkelsen. Johan har i flera år julpyntat restaurangen och bjudit Kungsbackas äldre på ett hejdundrande julbord, ett både omtalat och uppskattat initiativ.

Nu är det dags igen. Vem tycker du ska bli Årets Kungsbackabo 2023?

ANNONS

Årets Kungsbackabo kan vara vem som helst som gör skillnad, i det stora eller lilla, som sprider glädje och kanske sätter lite guldkant på tillvaron för oss som bor i kommunen.

Årets Kungsbackabo

Den du nominerar ska:

• Ha gjort något positivt under 2023.

• Vara en inspiration för andra.

• Göra en skillnad i andra människors liv.

• Vara bosatt i Kungsbacka kommun.

Här kan du nominera en person.

Så nominerar du!

• Du nominerar genom att skicka ett mejl till redaktion@kungsbackaposten.se

• Döp mejlet till ”Årets Kungsbackabo”

• Skriv för- och efternamn på personen du vill nominera tillsammans med en motivering varför personen bör bli Årets Kungsbackabo

• Skicka också med dina egna kontaktuppgifter i form av för- och efternamn, telefonnummer och mejladress

Kan vara vem som helst

Och nomineringarna brukar flöda in. När de är klara tas fyra finalister fram av Kungsbacka-Postens jury, men det slutliga avgörandet fälls av er läsare. För det alltid ni som röstar fram vem som till slut blir Årets Kungsbackabo 2023.

– Förra året nominerades nästan ett 40-tal personer, och det var ett hårt arbete för juryn att komma fram till fyra finalister. Men detta visar ju också vilket engagemang våra läsare har för den här utmärkelsen, säger Kungsbacka-Postens chefredaktör Sanna Wikström.

Och det kan vara värt att poängtera att det inte behöver handla om någon kändis. Årets Kungsbackabo kan vara vem som helst som är en positiv förebild, och gör det där lilla extra för att livet här i kommunen ska bli lite lättare att leva.

Du vet säkert någon som skulle kunna få den fina utmärkelsen. Tala om vem!

Nomineringarna är öppna och pågår fram till söndagen den 3 december.

LÄS MER:Här överraskas Årets Kungsbackabo: ”Otroligt”

LÄS MER:Årets Kungsbackabo Johan Dohn skänker vinstpengarna till de äldre: ”Brinner för dem”

LÄS MER:Årets Kungsbackabo – här är alla som nominerades

LÄS MER:Här är Kungsbackas mäktigaste personer 2022

ANNONS