Årets Kungsbackabo Johan Dohn skänker vinstpengarna till de äldre: ”Brinner för dem”

Förutom statyetten, äran och ett presentkort på en lokal restaurang erbjöds Årets Kungsbackabo 5 000 kronor att skänka till en valfri organisation. Nu har Johan Dohn bestämt sig. SPF Seniorerna Kungsbacka ska få pengarna.
– Jag älskar ju äldre, och därför blir det ett enkelt val. Jag brinner för dem, säger han.

ANNONS
|

När Johan Dohn överraskades med en prisutdelning dagarna före jul, så blev han för en gångs skull svarslös. Framför en del av de pensionärer han bjudit på gratis julbord på sin restaurang Matverket tog han emot utmärkelsen och tackade överväldigat för stödet.

Nu har han hunnit landa, och kan avslöja hur han tänker kring priset.

Varför vann du tror du?

– Jag är en typical Kungsbackabo, bor i Kolla med sambo och två barn. Uppvuxen i Fors, gick på Sommarlustskolan och sedan fotbollsklass i Varla. Lärde känna många genom först fotbollen och sedan när jag började jobba på bar och restaurang. Jag jobbade på Linnéa & Nello på Kungsmässan och drev sedan restaurangen på Forsgården från jag var 24 år. Och jag tjingsar på alla, så jag tror många känner igen mig och jag hoppas att folk tycker att jag är trevlig.

ANNONS

Har du fått några reaktioner på att du blev Årets Kungsbackabo?

– Om jag har fått några reaktioner?! Folk har skickat blommor. Jag var ute och handlade julklappar dagen innan julafton, jag är alltid ute i god tid. Då stannade människor mig på stan och gratulerade. I bokhandeln var det en främling som sa till expediten: ”Du betjänar Årets Kungsbackabo”. Det är skitkul, men det är svårt att ta emot, jag blir generad och vet inte vad jag ska säga.

Har du bestämt till vilken lokal organisation du vill skänka 5 000 kronor?

– Ja, SPF Seniorerna i Kungsbacka ska få dem. Jag älskar ju äldre, och därför blir det ett enkelt val. Jag brinner för dem. Jag önskar att de kan hitta på mer grejer att göra, och skapa gemenskap bland medlemmarna.

Vad händer under 2023?

– Vi driver vidare restaurangen på Kungsbacka teater i minst fyra år till, och kaféet på Aranäsgymnasiet. Och så har jag planer på att engagera mig mer i de äldre, och deras matsituation, men det blir längre fram, säger Johan Dohn.

LÄS MER:Kungsbackas mäktigaste personer 2022 – plats 30-11

LÄS MER:Kungsbackaåret i bilder – 140 foton från 2022

LÄS MER:Årets Kungsbackabo – här är alla som nominerades

ANNONS