Pandemin la sig som en våt filt över Peter Strands karriär. Komikern slog igenom som 53-åring, men blev av med flera jobb i samband med coronaviruset.
Pandemin la sig som en våt filt över Peter Strands karriär. Komikern slog igenom som 53-åring, men blev av med flera jobb i samband med coronaviruset. Bild: Tobias Sandblom

Ridån gick ned helt över komikern Peter Strand

Peter Strand slog igenom som 53-åring. Komikern från Åsa gick till semifinal i Talang och hade flera föreställningar inbokade. Men när corona slog till försvann scenljuset.
– Jag får börja om från början, säger Peter Strand.

ANNONS
LocationÅsa i Kungsbacka||

I hela sitt liv har Peter Strand varit en sång- och dansman. Det började på pappans mack i Arvika där han körde lite Elvislåtar bland imponerade och förvånade kunder.

Blev populära med en singel

– Vi hade ett band som vi var 14 medlemmar i, Captain Haddock. I början av 90-talet släppte vi en singel som spelades en del på radion, säger Peter Strand.

LÄS MER:Lotta Schelin om mystiska tv-jobbet: ”Bara min familj visste”

Men det verkliga genombrottet kom i mars 2020. Då gick han till semifinal i TV4-programmet Talang. Peter Strand körde något som kom att kallas ordvits-maraton.

– Jag är väldigt glad att jag fick ha publik i min semifinal. Utan publik hade det aldrig fungerat. Då hade det bara varit David Batra och Bianca Ingrosso som skrattat. Jag gillar också samspelet med publiken, säger Peter Strand.

ANNONS
Peter Strand trivs bra hemma i villan i Kläppa i Åsa.
Peter Strand trivs bra hemma i villan i Kläppa i Åsa. Bild: Tobias Sandblom

Gick genom TV4-rutan

Han blev något av en publikfavorit. Men direkt efter semifinalen kom pandemin och lamslog hela branschen.

– Jag minns att jag satt bredvid en trollkarl, som också var med i tävlingen, som sa att ”corona kommer att bli tufft”. Det plingade till i hans mobil med massor av avbokningar.

LÄS MER:Här firar Dennis Janebrink 75 ensam på altanen

För Peter Strand blev coronapandemin också förödande. Han hade bokat sig till ett uppträdande i Örebro, som skulle ha varit i dagarna, det blev inställt.

– Sedan hade jag flera företagsgig som inte heller blev av. Det känns naturligtvis väldigt deppigt. TV4 och Talang har hört av sig efteråt och beklagat att det blev som det blev, men det är ju inte deras fel, så klart, säger Peter Strand.

Drömmer om att vara med i tv

Han har alltid drömt om att få tid i tv. Som 53-åring slog han igenom, men så drogs mattan under hans fötter undan.

LÄS MER:Smilla och Magic Girls får dansa vidare i Talang

– Jag har mitt vanliga jobb som sängförsäljare och det trivs jag verkligen med, men det är det andra jag egentligen vill göra, att stå på scen. Jag har inte som ambition att livnära mig på det, men jag har fått till mig av arbetsgivaren att det inte är några problem att få ledigt.

Ständigt söker han efter nya uppdrag, både som komiker och som skådespelare.

ANNONS

Nära en roll i julkalendern

– Det är många om det. Jag var snubblande nära en ny roll i nya julkalendern. En liten roll, men ändå en roll. Sen var jag nära att nypa en roll i ”Pappas pojkar” med Lucas Simonsson, säger Peter Strand.

Kan du dra någon nytta av framgångarna i Talang 2020?

– Ja, det tror jag. Jag har i alla fall ett väldigt bra CV eftersom inspelningarna ligger på Youtube. De har jag alltid med mig. Samtidigt blir det lite som att börja om igen eftersom det hinner svalna. Men jag lägger upp nytt material nästan dagligen på mina kanaler, Instagram, Yotube, Facebook och även Tiktok, som barnen ville att jag skulle ha. Jag har faktiskt haft över en miljon visningar på mitt klipp som heter Blinkersolja.

Peter Strand filar ständigt på nya ordvitsar.
Peter Strand filar ständigt på nya ordvitsar. Bild: Tobias Sandblom

Vad gör du härnäst?

– Jag har varit gästskämtare på radio hos Mix Megapol. De har hjälpt mig och jag kommer att komma tillbaka dit, har de lovat. Kanske under sommaren, säger Peter Strand.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS