Lotta Schelin om mystiska tv-jobbet: ”Bara min familj visste”

När fotbollsstjärnan Lotta Schelin, som bor i Onsala, fick frågan om att sjunga i teve var hennes första tanke ett stort nej. Men till slut stod hon ändå där – i TV4-programmet Masked Singer.
– Det var verkligen utanför komfortzonen, men jävligt häftigt, säger hon.

ANNONS
|

För de flesta är Lotta Schelin känd som fotbollsspelare, med bland annat VM-brons, OS-silver och Champions League-vinster i bagaget. I dag bor hon tillsammans med sin fru Rebecca Schelin i Kungsbacka, på gränsen till Onsalahalvön.

Nu har Lotta Schelin överraskat med en helt annan talang. I helgen avslöjades att hon var en av de maskerade sångarna i TV4-programmet Masked Singer.

– Jag fick frågan redan i början av 2020, och sen blev det förskjutet på grund av pandemin, så det har funnits med som en crazy förfrågan sedan dess, säger Lotta Schelin.

Lotta Schelin under hennes tid som aktiv spelare.
Lotta Schelin under hennes tid som aktiv spelare. Bild: Nicklas Elmrin/Göteborgs-Posten

Döljer ansiktet

Programmet går ut på att tolv kändisar uppträder och tävlar med olika sångnummer. Deltagarna är iklädda fantasifulla kreationer som döljer deras ansikten, så varken tittarna eller programledaren vet vilka de är.

ANNONS

– Det var bara min allra närmaste familj som visste, men annars fick man sätta på stora pokerfejset, säger Lotta Schelin.

I lördags blev hon utröstad och fick lämna programmet efter att ha sjungit Lady Gagas hit ”Born this way”.

Först då fick hon avslöja sin rätta identitet framför tv-kamerorna.

LÄS MER: Lotta Schelin: Mest bara bra dagar

Vad har du fått för reaktioner efteråt?

– Det var mycket överraskning och förvåning hos de flesta. Fast de som är lite närmare hade stenkoll, de hade förstått.

Vilka då?

– Framförallt mina gamla kompisar. Vissa hörde av sig efter första programmet och var sjukt säkra. Det var bara att låtsas som ingenting. Seger och gänget från landslaget säger att de förstod det på första tonen, och på mina moves, haha. Mina barndomsvänner kunde också lista ut det.

Hur mycket har du sjungit förut?

– Min pappa var lite trubadur och hade med sig gitarren på varenda fest. Så musiken har funnits där, men jag var ganska svårflörtad när det kom till att sjunga. Det blev på lite skolavslutningar och så där.

Spexade med landslaget

I vuxen ålder har sången inte tagit så stort fokus, men hon har spexat en del med landslagskompisarna.

ANNONS

– Vi har varit ett gäng som tyckt det varit roligt, så det har blivit lite videor och sång på skoj. Men det här var verkligen utanför min comfort zone.

Kommer man få höra dig sjunga igen?

– Jag har ingen aning måste jag säga. Egentligen vill jag bara säga nej direkt, men jag vet inte. Då ska det vara en galen idé som känns kul. Det är inte så att jag tänker mig en ny karriär på något sätt (skratt).

LÄS MER: Oscar Vilhelmsson siktar mot toppen – yngsta spelare i IFK Göteborg A-lag

ANNONS