Smilla Rinvall från Kullavik tävlar i TV4:s Talang tillsammans med Molly Hansson, Martina Tarakanova och Olivia Quinn. Här är dansgruppen backstage vid tv-inspelningen i oktober.
Smilla Rinvall från Kullavik tävlar i TV4:s Talang tillsammans med Molly Hansson, Martina Tarakanova och Olivia Quinn. Här är dansgruppen backstage vid tv-inspelningen i oktober. Bild: Privat

Smilla och Magic Girls får dansa vidare i Talang

En enig jury röstade vidare Smilla Rinvall och de andra i dansgruppen Magic Girls när de ställde sig på scenen i TV4:s program Talang.
– Det kändes ganska coolt.

ANNONS

I oktober ställde sig 12-åriga Smilla Rinvall från Kullavik och hennes tre kompisar i dansgruppen Magic Girls på scenen i TV4:s program Talang. I fredags sändes avsnittet på tv och hela Sverige kunde se när samtliga fyra jurymedlemmar gav tjejerna ett rungade ja, och skickade dem vidare i tävlingen.

– Det kändes ganska coolt. Man tänkte ju tänk om vi får alla fyra ja, det är ganska svårt. Men det var en lättnad när vi fick det, vi var lite rädda för de röda knapparna, säger Smilla Rinvall.

Hon har tävlat i dans i fyra år, sedan hon var åtta, och är van vid att bli bedömd och dansa framför domare. Ändå var det en helt ny upplevelse att vara med i den tv-sända talangjakten.

– Vi blev filmade och intervjuade och så tog de bilder. Det var lite annorlunda att dansa framför kamerorna, även om andra tävlingar också brukar filmas så är det inte lika många som kollar på dem. Nu kunde ju hela Sverige kolla så det var lite läskigt men ändå kul.

Fick mycket respons

Själva inspelningen var heller inte riktigt som Smilla tänkt sig. På grund av coronaviruset fick de tävlande inte gå runt i lokalerna utan alla fick hålla sig i sin ruta, som var uppmätt efter hur många de var i gruppen.

Att möta juryn var också speciellt.

– På tävlingar är det ju alltid domare, men de här är mycket mer kända. Och vi fick väldigt mycket respons. De pratade mycket, mycket mer än det som kommer med i tv.

Har mycket kvar att ge

Smilla och de andra tjejerna i Magic Girls dansar tiodans. I Talang gick de upp med ett nummer baserat på de fem latinodanserna som ingår i tiodans. Det var mycket energi och mycket känsla.

Exakt vad som kommer hända nu vet inte Smilla, men eftersom de gick vidare i tävlingen hoppas hon att de ska få visa upp sig igen och visa juryn att de har ännu mer att ge.

– Vi jobbar på det numret nu, ifall det blir någonting. Vi har ju tiodans och den här gången dansade vi inte allt, vi kan mycket mer.

ANNONS