Emanuel Forsell, Moderaterna.
Emanuel Forsell, Moderaterna. Bild: Christian Johansson

Socialdemokraterna både förvirrar och förvillar

Socialdemokraterna vill runda praxis i syfte att plocka politiska poäng, skriver Emanuel Forsell (M) i en replik.

ANNONS
|

Svar till Magdalena Sundqvist (S), 29/11.

Magdalena Sundqvist påstår i en något rörig insändare att det utökade bostadsbidraget inte kommer hushåll i Kungsbacka till gagn. Det är inte sant. Det är ett stöd som betalas ut genom Försäkringskassan och vi som kommun varken kan eller vill påverka det.

Det Magdalena egentligen syftar på är de hushåll som får sitt uppehälle genom försörjningsstöd, tidigare kallat socialbidrag. Där beräknas ersättningsnivåerna genom en så kallad riksnorm. Inför 2023 räknas denna upp med drygt 8 procent, just i syfte att täcka de ökade levnadskostnaderna. Det Socialdemokraterna vill göra är att runda praxis och ge dessa hushåll dubbel kompensation, i syfte att plocka politiska poäng. Det sade Moderaterna nej till i höstas och det kommer vi att fortsätta säga nej till.

ANNONS

Slutligen; vän av ordning noterar att arbetsmarknadspolitiken i Kungsbacka är en av de mest välfungerande i Sverige. Vi har Västsveriges lägsta arbetslöshet och lyckas dessutom få ut merparten av nyanlända i arbete inom två år, något få kommuner i Sverige kan stoltsera med.

Att Magdalena Sundqvist väljer att kalla detta för ”kallt och inhumant” säger mer om Socialdemokraternas verklighetsbild än om något annat.

Emanuel Forsell (M)

Gruppledare

LÄS MER:Vi låter aldrig Kungsbacka bli ännu en bidragskommun

LÄS MER:Vilken välfärd förtjänar våra barn?

LÄS MER:Kommer Moderaterna i Kungsbacka gå emot sitt eget parti?

ANNONS