Vi låter aldrig Kungsbacka bli ännu en bidragskommun

Socialdemokraterna är upprörda över att Kungsbacka vågar sätta ner foten mot en kravlös bidragspolitik, skriver Emanuel Forsell (M) i en replik.

ANNONS

Svar till Magdalena Sundqvist (S) och Rickard Wäst (S), 5/9.

Socialdemokraterna är upprörda över att Kungsbacka, som en av få kommuner, vågar sätta ner foten mot en kravlös bidragspolitik. Att vi säger skarpt nej till huvudlösa kontantutbetalningar utan behovsprövning kallar man ”att stoppa pengar i spargrisen”. Vi kallar det sunt förnuft.

Vidare skriver ni att ”Moderaterna och Sverigedemokraterna tog varandra i handen och skuttade lyckliga ut”. Jag är ledsen att göra er besvikna, men skuttande har aldrig varit en del av vårt politiska hantverk. Däremot pratar och förhandlar vi med alla partier, så länge resultatet är politiska beslut som tjänar vår kommun väl.

ANNONS

Till sist; det är uppriktigt talat pinsamt att se hur två av vänstersidans toppnamn väljer att uttrycka sig i ett offentligt forum. Möjligheten fanns att föra en saklig diskussion men det är Socialdemokraterna, i vanlig ordning, uppenbart ointresserade av.

Däremot lyckas Magdalena Sundqvist och Richard Wäst med konststycket att visa upp både sin raljans och direkta okunskap i en och samma insändare. Det är, å andra sidan, det enda man faktiskt lyckas med.

Emanuel Forsell (M)

Gruppledare och #2 i kommunvalet

LÄS MER:Så vill riksdagspartiernas toppnamn förändra Halland

LÄS MER:Inga extra pengar till dem med försörjningsstöd: ”Populism”

LÄS MER:Pengar avsatta för de fattigaste hamnar i kommunens spargris

ANNONS