Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magdalena Sundqvist, Socialdemokraterna. Bild: Tobias Sandblom
Magdalena Sundqvist, Socialdemokraterna. Bild: Tobias Sandblom

Kommer Moderaterna i Kungsbacka gå emot sitt eget parti?

Anser M att förslaget om extra stöd till barnfamiljer med bostadsbidrag fortfarande är populistiskt, skriver Magdalena Sundqvist (S).

Det är tuffa tider. Den ekonomiska rådgivningen i Kungsbacka jobbar för högtryck. Många inväntar stöd för elräkningarna. Många funderar på hur fakturan till banken med höjda räntor på huslånet ska betalas. Många behöver stöd och hjälp, både de som tidigare levt på marginalen och de som faktiskt haft hyfsade marginaler.

I våras tog riksdagen ett beslut att stötta några av dem som har det allra tuffast, barnfamiljer med bostadsbidrag. Ett tillfälligt stöd sattes in som bekostas av statliga medel. Det gällde mellan 1 juli och 31 december i år. Men icke i Kungsbacka. M och SD tog lyckligt varandra i hand och förhindrade att de barn i Kungsbacka som har det allra svårast skulle få stöd. M och SD ser det som rimligt att prioritera kommunens kassa i stället för de barn som pengarna var avsedda för. M ser återigen en stolthet i att vara den kallaste av de kalla kommunerna.

Nu har den nytillträdda M- och SD-ledda regering i sin budget för 2023, följt den tidigare S-regeringens initiativ och fortsatt att avsätta pengar för samma barnfamiljer som Kungsbackamoderaterna vägrar att hjälpa. På riksnivå vill M förlänga detta stöd ytterligare ett halvår, till sista juni 2023. Hur kommer nu M i Kungsbacka hantera detta? Anser M att förslaget fortfarande är populistiskt och kommer man gå emot sitt eget parti? Eller kommer M och SD i Kungsbacka inse att det faktiskt är ganska inhumant att förvägra dessa familjer detta stöd?

Magdalena Sundqvist (S)

LÄS OCKSÅ: Klart: Antalet kommunalråd i Kungsbacka minskas

LÄS OCKSÅ: Replik: Vi ser inte Moderaterna som onda

LÄS OCKSÅ: Så mycket tjänar toppolitikerna i Kungsbacka

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungsbacka-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.