Arkivfoto.
Arkivfoto.

Nej, arenan ska inte bli något skrytbygge

Kommunalrådet Fredrik Hansson (C) skriver i en replik till Franklin Eck (M) att nya arenan kommer ge stora möjligheter, både för idrotten men också för framtida evenemang i kommunen.

ANNONS

Kungsbacka Postens reporter ställer frågor till mig om ökade kostnader för Kungsbacka Arena, och jag svarar utan att rikta svaret mot någon särskild. Då känner sig Franklin Eck (M) påhoppad för att han är kritisk till det av kommunfullmäktige beslutade förslaget om en ny arena och kallar mig arrogant, mycket märkligt!

Arenan ska inte bli något skrytbygge som vissa vill påskina, utan en mötesplats som Kungsbackas invånare är stolta över och gärna besöker. Centerpartiet känner stort ansvar för kommunens ekonomi och vi ska hantera skattemedel med förnuft, och det kommer vi göra även med byggandet av Kungsbacka Arena.

För cirka två år sen invigdes Kungsbackas nya badhus, ett badhus med 50-meters bassäng, undervisningsbassänger och familjebad. Badhuset är mycket uppskattat av våra invånare, som under planeringen dimensionerades för ett växande Kungsbacka. Badhuset innehåller även ett gym och en caféteria som drivs på entreprenad av Medley. När vi planerade badhuset hördes inga kritiska röster mot att kommunen skulle äga och hyra ut dessa kommersiella lokaler varken från Franklin Eck (M) eller någon annan. Men när vi nu planerar den nya arenan är det andra tongångar!

ANNONS

Centerpartiet ser att arenan kommer ge idrotten i Kungsbacka fantastiska möjligheter för sin fina verksamhet, och vi ser även stora möjligheter att arrangera evenemang av olika slag. Evenemang som drar människor till Kungsbacka och som bidrar till det lokala näringslivet bland annat i form av fler restaurangbesök och hotellövernattningar. Kungsbacka behöver utveckla turismen och besöksnäringen och här kan Kungsbacka Arena vara en viktig hörnsten. För att arenan ska vara funktionell vid evenemang så behövs det bland annat en restaurang.

Låt oss gå vidare med den projekttävling som är beslutad, så vi får höra vilka möjligheter som näringslivet ser med Kungsbacka Arena.

Fredrik Hansson (C)

Kommunalråd

LÄS MER:Arenan är en klok satsning för framtiden

LÄS MER:Man ska leva som man lär, Fredrik Hansson (C)

LÄS MER:Kommunen ska inte spekulera med invånarnas pengar

LÄS MER:Förbryllande svar från Fredrik Hansson (C)

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS