Franklin Eck.
Franklin Eck. Bild: Christopher Kullenberg Rothvall

Förbryllande svar från Fredrik Hansson (C)

Det är inte troligt om det skulle bli billigare för skattebetalarna att kommunen flyttar in i dyra, nybyggda lokaler i stället för de lokaler de har i dag. I praktiken innebär det att Arenahallens underskott kommer att betalas över Kungsbackabornas skattsedlar, skriver Franklin Eck i en replik.

ANNONS
|

Svar till Fredrik Hansson (C), 20/1.

Fredrik Hanssons (C) mångordiga svar på min insändare den 18 januari är lite förbryllande eftersom vi är helt överens om idrottens behov av en Arenahall. Men vi är sannerligen inte överens om 10 000 kvadratmeter ”kommersiella lokaler” vid Arenan.

LÄS MER:Arenan är en klok satsning för framtiden

Fredrik Hansson tror att dessa skall kunna utnyttjas av bland andra kommunens egen verksamhet. Det är inte troligt om det skulle bli billigare för skattebetalarna att kommunen flyttar in i dyra, nybyggda lokaler i stället för de lokaler de har i dag. I praktiken innebär det att Arenahallens underskott kommer att betalas över Kungsbackabornas skattsedlar. Att sätta sig ned och räkna på detta blir en uppgift för Fredrik Hansson (C). Han kanske rentav kommer till samma slutsats som undertecknad!

ANNONS

LÄS MER:Man ska leva som man lär, Fredrik Hansson (C)

”Inga planerade satsningar inom skola, vård och omsorg har nedprioriterats på grund av byggandet av Kungsbacka Arena” skriver Fredrik, samtidigt som han i sin insändare av den 11 januari läxar upp Maj-Britt Rane Andersson (S). Då heter det ”resurserna är inte oändliga och det trodde jag du lärt dig efter cirka 40 år i Kungsbackapolitiken. Var ska du ta pengarna ifrån som du vill tillföra?” skriver han till Maj-Britt. Men nu har han pengar till ett vidlyftigt byggande av kommersiella lokaler vid arenan! Hur tänker Centerns kommunalråd egentligen?

LÄS MER:Resurserna är inte oändliga, Maj-Britt Rane Andersson (S)

Till sist: Jo, bästa kommunalrådet (C) – jag har erfarenhet av ”marknaden” och dess aktörer, dels genom mitt yrke sedan många decennier och dels genom mina politiska uppdrag. Det är därför jag har goda förutsättningar för att granska ”experternas” utlåtanden och nagelfara de 424 sidor handlingar som låg till grund för kommunfullmäktiges överklagade beslut.

Låt oss nu äntligen komma igång med det efterlängtade Arenabygget. Lägg ner en del kommunpolitikers storhetsdrömmar och stoppa slöseriet!

Franklin Eck

Släp

LÄS MER:Nu är det nog, Fredrik Hansson (C)

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS