Ove Bengtsson (C), vice ordförande i Region Hallands närsjukvårdsnämnd och Angeline Eriksson (C), ersättare i Region Hallands närsjukvårsnämnd.
Ove Bengtsson (C), vice ordförande i Region Hallands närsjukvårdsnämnd och Angeline Eriksson (C), ersättare i Region Hallands närsjukvårsnämnd. Bild: Pressbild

Mobila vårdcentraler kan ge närmare vård åt fler i Halland

Om nuvarande vårdcentraler kompletteras med mobila lösningar kan fler få tillgång till vård nära hemmet, skriver Ove Bengtsson och Angeline Eriksson, Centerpartiet.

ANNONS
|

Centerpartiet vill att vården ska kännas nära för hallänningarna. Därför har vi tillsammans med alliansen lagt ett uppdrag i Region Hallands närsjukvårdsnämnd där vi vill utreda hur vi kan tillskapa en nära vård. En del i detta arbete, som redan är i utredning, är att möta behovet om snabba digitala kontakter med närsjukvården där det handlar om en typ av digital vårdcentral. Men det ska naturligtvis också handla om det fysiska mötet där upplevelsen ska vara en god och nära vård.

LÄS MER:Centerpartiet: Halland behöver ett vätgasprojekt

LÄS MER:Centerpartiet: Släpp solelen fri!

I Centerpartiet ser vi gärna att det utvecklas någon form av mobila vårdcentraler som ambulerar på olika ställen för att möta behovet i de mindre tätorterna och på landsbygden. I dessa mobila lösningar ska det kunna utföras flera uppdrag som en vårdcentral normalt sett gör, till exempel ta blodprov och lägga om sår.

ANNONS

Om nuvarande vårdcentraler kompletteras med mobila lösningar som inte är fasta på vissa platser eller lokaler kan fler få tillgång till vård nära hemmet. Därför ser vi fram emot den utredning som vi i Centerpartiet tillsammans med alliansen har lagt. Med detta kan vi skapa en god och närmare vård för hallänningen.

Ove Bengtsson (C)

Vice ordförande i Region Hallands närsjukvårdsnämnd

Angeline Eriksson (C)

Ersättare i Region Hallands närsjukvårdsnämnd

LÄS MER:Centerpartiet: Rent vatten kräver nya lösningar

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS