Maj-Britt Rane Anderssons (S).
Maj-Britt Rane Anderssons (S). Bild: Mia Sandblom

Grundbemanningen är låg – mer resurser måste till

I Kungsbacka har vi gång på gång påpekat att schemaläggningen gör att personalen inte orkar arbeta heltid och då till följd av detta får usel pension, skriver Maj-Britt Rane Andersson, ordförande för S-kvinnor i Kungsbacka.

ANNONS

Bättre välfärd och bättre arbetsmiljö, det är avgörande för att kvinnor skall välja Socialdemokraterna. Det har forskningen visat och Socialdemokraterna levererar gång på gång, för att förbättra situationen för personal och äldre inom omsorgerna.

Jämställdheten är inte bara en kvinnofråga utan är viktig för alla. Vi kvinnor vill ju ha fler kollegor, det är många vård- och omsorgsförvaltningar som saknar utbildade undersköterskor och sjuksköterskor. Det måste ges resurser till det för grundbemanningen är låg och vi vill ge resurser för detta och det har vi visat i vår budget för 2023 vilken avslogs av alliansen!

I Kungsbacka har vi gång på gång också påpekat och visat att schemaläggningen gör att personalen inte orkar arbeta heltid och då till följd av detta får usel pension.

ANNONS

Vi S-kvinnor vill och kan påverka och vill vara en motor till Socialdemokraternas valseger 2022. Vi kommer ut och samtalar, vi finns på torg och på arbetsplatser. Vi ses!

Maj-Britt Rane Andersson

Ordförande, S-kvinnor Kungsbacka

LÄS MER:Vardagautredningens kostnad: 2,6 miljoner kronor

LÄS MER:S-topp föreslår sänkta politikerlöner i Kungsbacka: ”Inte rimligt idag”

LÄS MER:Vi behöver ett nytt styre i Kungsbacka

ANNONS