En budget för ansvar och förnuft

Vår kommun ska växa, men vi ska växa varsamt. Självklart ska det finnas både lägenheter och tomter för de som vill bo här, men lika viktigt är det att varje generation faktiskt bär sina egna kostnader, skriver företrädare för Moderaterna i Kungsbacka.

ANNONS
|

Nästa års kommunbudget är nu beslutad och vi är stolta över de prioriteringar vi gör. Trots prisökningar och inflation i vår omvärld kan Kungsbackas välfärd fortsätta leverera på en lika hög nivå som vi är vana vid.

Samtidigt ser vi med oro på det budgetförslag som vänstersidan lade fram. Att bygga ett tusen nya bostäder om året skulle dubblera kommunens skuldsättning i en tid när räntorna ökar i hela världen. Den kommunala förvaltningen skulle behöva svälla över alla gränser för att hantera mängden detaljplaner, bygglov, och VA-ledningar. Det hade orsakat en ekonomisk baksmälla som det tagit decennier att återhämta sig från.

ANNONS

Vår kommun ska växa, men vi ska växa varsamt. Självklart ska det finnas både lägenheter och tomter för de som vill bo här, men lika viktigt är det att varje generation faktiskt bär sina egna kostnader. Att lova allt åt alla och sedan kasta notan till våra barn är direkt ansvarslöst.

För Moderaterna handlar ansvarstagande om att välja långsiktighet framför populism. Vi tar ansvar för Kungsbacka idag, imorgon och i framtiden.

Lisa Andersson

Emanuel Forsell

Axel Storckenfeldt

Thure Sandén

Hravn Forsne

Anders Ekström

Peter Söderberg

Marianne Pleijel

Maria Gathendahl

Stephan Philipson

Christian Johansson

Annika Carlsson

Franklin Eck

Moderaterna i Kungsbacka

LÄS MER:Vi står för vår politik

LÄS MER:Grundbemanningen är låg – mer resurser måste till

LÄS MER:66 miljoner till vård och omsorg – färre antal timvikarier

ANNONS