Vi står för vår politik

Vi socialdemokrater håller oss till vår politik även om Moderaterna tycker att det är osmakligt med välfärdssatsningar, skriver Ermin Scoric (S) i en replik.

ANNONS
|

Svar till Peter Söderberg (M), 2 juni.

Peter Söderberg (M) angriper Magdalena Sundqvist (S) den 2 juni och kallar det osmakligt att några månader innan valet hålla på med så kallad överbudspolitik. Vår politik, Peter Söderberg, bygger på ett gediget budgetarbete där vi socialdemokrater, med vår grymt duktiga Magdalena i spetsen, har identifierat de behov som finns hos våra samhällsmedborgare i budgetprocessen. Vi har lyckats med förmågan att använda den breda kunskapsbas och erfarenhet som vår gedigna S-grupp i Kungsbacka har.

Men kanske har Peter Söderberg och Moderaterna rätt? Eller hur? Det är kanske osmakligt att använda ett 600 miljoners överskott (i en kommun som under flera år har haft ett ”överraskande överskott" i hundramiljonersklassen eller mer.) till att säkra vården för våra äldre, se till att vi får bättre resurser så att vi har vikarier på sommaren inom vård och omsorg så att ordinarie personal faktiskt kan ta semester som vanligt folk och se till att de långvariga behoven för personer samt yngre, som omfattas av LSS-lagstiftningen, får det stöd och boende de behöver och har rätt till. Det är kanske osmakligt i vissa politiska partier att ha sådan politik men inte hos oss.

ANNONS

Psst... vi står för den politiken.

Det är helt okej, i enlighet med demokratin, att Moderaterna står för de sänkta ambitionernas politiska linje med stora överskott men inga ambitioner - likt Joakim von anka i sitt pengarike. Vi socialdemokrater håller oss till vår politik även om Moderaterna tycker att det är osmakligt med välfärdssatsningar.

Ermin Skoric, socialdemokrat och kommunfullmäktigekandidat i Kungsbacka

LÄS MER:600 miljoner i överskott – men spariver hos de styrande politikerna

LÄS MER:Osmakligt med överbudspolitik några månader före valet

ANNONS