Magdalena Sundqvist, Socialdemokraterna. Arkivbild.
Magdalena Sundqvist, Socialdemokraterna. Arkivbild. Bild: Tobias Sandblom

600 miljoner i överskott – men spariver hos de styrande politikerna

Samma år som dessa överskott gjorts, har besparingar gjorts på dem som behöver samhällets stöd och hjälp allra mest, skriver Magdalena Sundqvist (S).

ANNONS
|

Sexhundramiljonerkronor. 600 miljoner kronor. 600 000 000 kronor. Överskott i kommunen igen. Man kan sätta på skygglappar och tycka att detta är finemang. Gör man det så låter man medvetet bli att se att under samma år som dessa överskott gjorts, har besparingar gjorts på dem som behöver samhällets stöd och hjälp allra mest.

De styrande politikerna har tagit bort personligt ombud som har till uppgift att stötta personer över 18 år med psykiska funktionshinder, korttidsverksamhet har skurits i för våra ungdomar med funktionsnedsättningar, elever som är ”hemmasittare” har inte har fått det stöd de enligt lag har rätt till, vi har lärare som väljer att jobba i Göteborg i stället för i Kungsbacka och vi har personal inom vård och omsorg som springer benen av sig.

ANNONS

Den spariver som finns hos de styrande politikerna, håller just nu på att äventyra framtiden för våra unga som inte får det stöd de behöver, våra äldre som behöver personal som har tid för dem, våra invånare med funktionsnedsättningar som behöver kommunens stöd hela livet. Personal inom dessa områden måste få mycket bättre förutsättningar för att de ska vilja stanna i vår kommun. Det gäller bland annat scheman, arbetskläder, hur många elever en lärare ska ansvara för, antalet undervisningsminuter en lärare rimligen kan ha, möjligheten att äta med sina elever i skolan utan att själv betala. Innan vi klarat av detta är det osmakligt att få ett överskott som landar på 600 miljoner kronor. Siffror som ingen budgeterat.

Magdalena Sundqvist (S)

LÄS MER:S-topp höjer tonläget om bostadsbyggandet: ”Planera för minst tusen om året”

LÄS MER:Första maj i Badhusparken: ”En dag som gav energi”

LÄS MER:S petar kommunalrådet – Eva Borg får sistaplatsen på listan till höstens val

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS