Första maj i Badhusparken: ”En dag som gav energi”

Strålande sol, hoppborg, fika, musik och tal. Drygt 150 personer kom till Socialdemokraternas förstamajfirande i Badhusparken. Partiets toppnamn till kommunfullmäktigevalet i Kungsbacka, Magdalena Sundqvist, höll tal.
– Det är väldigt stort för mig och jag är ödmjuk för det förtroende som jag fått, säger hon.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Första maj, arbetarrörelsens internationella högtidsdag, firades av Socialdemokraterna i Badhusparken i Kungsbacka. Hallands riksdagskandidat Aida Birinxhiku höll tal och även ordförande Helén Ung Le, Maj-Britt Rane Andersson, Johan Tolinsson. Magdalena Sundqvist, Kungsbackas toppnamn till fullmäktige fick hålla sitt första förstamajtal.

– Det var väldigt hedrande. Första gången jag höll ett förstamajtal. Min mamma hade åkt hit från Småland för att se mig tala i tio minuter. Det var väldigt fint, säger hon och fortsätter:

– Det är väldigt stort för mig och jag är ödmjuk för det förtroende som jag fått. Jag ska förvalta det och så kör vi stenhårda tag nu fram till 11 september.

ANNONS

Talade om hjärtefrågorna

Det blir ingen vila för Magdalena Sundqvist som är på väg till riksdagen strax efter förstamajfirandet. Hennes tal innehöll de viktigaste frågorna hon vill driva i kommunen.

– Kungsbacka är en fantastisk plats att bo på om man är rik, frisk och klarar sig själv. Är du ung med funktionshinder, äldre eller barn med behov av särskilt stöd, då brister kommunen. Kungsbacka kan bättre, säger hon.

”Nu kör vi ända in i kaklet”

Hon säger att Socialdemokraterna kommer att leverera lösningar i deras budget för 2023 i slutet av maj. En annan stor fråga är bostäder och arbetsmiljön.

– Vi måste bygga bostäder så våra unga kan stanna kvar i kommunen. Och de som stått längst fram på barrikaderna under pandemin, bland annat undersköterskor, lärare, fritidspedagoger förtjänar att vara i blickfånget. Lägsta nivån måste höjas ordentligt, säger Magdalena Sundqvist och fortsätter:

– Första maj är en dag som gav energi. Det finns ett stort självförtroende hos oss Socialdemokrater nu, vinden har vänt. Nu kör vi ända in i kaklet.

LÄS MER:Kungsbacka tappar fart – Varberg drar om som Hallands tillväxtmotor

LÄS MER:Christer tvekade inte att ge bort sin njure – hoppas fler följer efter: ”Gör ett val”

LÄS MER:S-topp höjer tonläget om bostadsbyggandet: ”Planera för minst tusen om året”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS