Unga fotbollstalangen tränar hårt inför landslagsläger

Isabella Nedrén är blott 15 år gammal, men redan ung lovande talang i IFK Fjärås. Tidigt i våras gick hon från juniorlaget till damlaget och hon är den enda i kommunen som blivit utvald till landslagsläger på Bosön i början av augusti.
– Det känns lite nervöst, men det ska bli jätteroligt såklart, säger hon.

ANNONS
LocationFjärås||

Det är sommarlov och varmt redan på förmiddagen. Men det hindrar inte Isabella Nedrén och kompisen Vilma Wennerberg som ska träna fotboll på Ögärdets IP. Det är ingen träning utan tjejerna tränar själva och övar på skott, dribblingar och passningar.

Eftersom det är sommaruppehåll i de vanliga träningarna tränar Isabella Nedrén så mycket hon kan själv inför landslagslägret på Bosön som börjar den första augusti. Och den stora veckan börjar närma sig med stormsteg. Det var en dröm som gick i uppfyllelse när hon fick samtalet att hon skulle få åka till lägret.

– Jag blev jätteglad, man har ju alltid velat vara med i det här. Det blir en rolig utmaning. Det börjar bli mer och mer nervöst nu när det börjar närma sig, säger Isabella Nedrén.

ANNONS

LÄS MER:Unga hopptalangen tog silver i NM – nu väntar högre mål

Utvecklats spelmässigt i damlaget

Hon tränar så mycket hon kan själv och gärna med kompisen Vilma Wennerberg som spelar i juniorlaget. De båda har spelat fotboll i IFK Fjärås sedan de var små och spelade tillsammans innan Isabella Nedrén flyttades upp till damlaget, som spelar i division 2 Västra Götaland, efter vinst förra säsongen.

– Det var roligt att få börja i damlaget, klart det var tuffare i början, de är större och äldre än jag. Men de har tagit hand om mig väldigt bra. Jag har även märkt att jag utvecklats väldigt mycket spelmässigt, teknik och sånt.

Hon spelar yttermitt eller ytterforward och trivs i båda positionerna. Hon vill utveckla konditionen och fysiken. Snabbheten har hon med sig sedan innan men det mesta går att utveckla, förklarar Isabella Nedrén.

– Jag vill bli bra på allt. Mina styrkor är att jag kan ta mig förbi en mot en, har ganska bra skott både på höger och vänster och är ganska stark.

Isabella Nedrén gick upp i damlaget tidigt i våras och ska nu representera Kungsbacka på landslagsläger på Bosön den 1 augusti.
Isabella Nedrén gick upp i damlaget tidigt i våras och ska nu representera Kungsbacka på landslagsläger på Bosön den 1 augusti. Bild: Ellinor Svensson

LÄS MER:Fotbollslaget Nybygget tränar för fullt – längtar efter cupspel

”Spännande att representera kommunen”

Hon är den enda spelare från kommunen och det kommer vara många nya ansikten för Isabella på lägret.

– Det känns spännande att man representerar hela kommunen men det känns också nervöst. Jag känner ingen där så jag kommer åka dit själv. Men det är en till tjej från Halland som jag träffat någon gång, säger hon.

ANNONS

För att hålla nerverna i styr ska Isabella Nedrén försöka förbereda sig så mycket som möjligt och fokusera på att köra sitt eget race.

– Jag hoppas det kommer gå bra. Jag försöker att inte sätta för höga krav, man kan inte vara bättre än vad man är.

Isabella Nedrén:

Ålder: 15 år.

Bor: Kungsbacka.

Familj: mamma Ulrika, pappa Niklas, lillebror Lukas.

Andra intressen: Handboll och vara med kompisar.

Fotbollsidol: Fridolina Rolfö.

LÄS MER:Fotbollspubliken äntligen tillbaka: ”Har längtat efter det här”

Isabella Nedrén och kompisen Vilma Wennerberg tränar ensamma på Ögärdets IP när det är uppehåll i fotbollsträningarna.
Isabella Nedrén och kompisen Vilma Wennerberg tränar ensamma på Ögärdets IP när det är uppehåll i fotbollsträningarna. Bild: Ellinor Svensson

Målet: komma med i landslaget

På Bosön väntar hård träning, matcher och teoripass. Isabella berättar att hemmaklubben IFK Fjärås har hjälpt henne mycket i sin utveckling.

– Damtränaren Simon har hjälpt mig mycket. Han har pushat mig vilket har gjort mig till en bättre fotbollsspelare. Sen har jag att tacka de två lagen jag spelat med innan, 06:orna och juniorlaget, att jag är där jag är i dag.

Det är första gången Svenska fotbollförbundet anordnar landslagsläger för flickor födda 06. Men framtidsdrömmen är att gå så långt som möjligt.

– Jag vill gå så långt jag kan, jag vill se hur bra jag kan bli. Det är klart det är ett mål att komma med i landslaget, vi får se hur långt det går.

Är det nästa Fridolina Rolfö vi ser, som också startade sin karriär i IFK Fjärås?

– Såklart, det får man ju hoppas på, säger Isabella Nedrén och skrattar.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS