Fotbollspubliken äntligen tillbaka: ”Har längtat efter det här”

Mycket var sig likt vid den efterlängtade div IV-premiären på Ögärdet. Där tog IFK Fjärås emot Kungsbacka City (0–2) – inför publik.
– Sommarväder och fotboll, det kan inte bli bättre, säger legendaren Ingvar Gunnarsson.

ANNONS
|

Utanför idrottsplatsen ringlade sig kön, med avstånd mellan varje väntande blev raddan med människor lång. 193 åskådare välkomnades, fler gick inte att ta emot utan att bryta mot reglerna kring avstånd mellan sittplatser. Alla platser var bokade långt innan avspark, och de som inte fått tag på förköpsbiljetter fick vända om. Eller ställa sig på ”Snikens kulle” och titta över stängslet.

Två av dessa ofrivilliga snyltgäster var Lars och Eva-Lotta Andersson, som rest hela vägen från Halmstad för att heja på sonen Johans Kungsbacka City.

– Vi fick inte plats, men det är jättekul att vara här ändå, säger Eva-Lotta från andra sidan staketet.

ANNONS

LÄS MER:Hett kommunderby när klubbarna möts för första gången: ”Alla är taggade”

Ingen korv med bröd

Alla platser numrerades och i kiosken valde man att avstå från att sälja varm mat som korv och hamburgare, trots efterfrågan. Risken för köbildning var för stor. Claes Eriksson och hans medhjälpare i serveringen beklagar beslutet och uppskattar att den här matchen under normala omständigheter hade kunnat inbringa runt 10 000 kronor till föreningen.

Hans Persson lurade med sin brorsa Jan Persson på Fjärås premiär. De håller båda på hemmalaget, även om deras hjärtan framför allt klappar för Elfsborg.

"Stämningen gör allt”

– Jag har sett fotboll på tv senaste året i stället, men det har varit tomt utan publik och med fejkljud, säger Jan Persson.

Hans bror fyller i.

– Jag ser hellre på ungdomsfotboll live, än att titta på tv. Stämningen gör allt.

I 26:e minuten gjorde Oscar Samuelsson mål för Kungsbacka City, och trots att Fjärås hade ett par goda chanser, med bland annat ett hårt skott i stolpen i slutet av första halvlek, lyckades de aldrig kvittera. Citys dragplåster Tobias Hysén missade en nickchans på mål, och drog senare på sig ett gult kort, men lagkamraten Nicolas Sandberg petade in 0-2 när det var fem minuter kvar.

LÄS MER:Tobbe Hyséns helvetesresa mot drömkroppen

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS