Skövde håller sig kvar i SHE-ligan och Aranäs stannar i Allsvenskan. Arkivbild.
Skövde håller sig kvar i SHE-ligan och Aranäs stannar i Allsvenskan. Arkivbild. Bild: Ellinor Svensson

Hoppet ute för Aranäs damer – men bästa säsongen i historien

Aranäs hade ingen chans i tredje matchen heller. Skövde vann med förkrossande 30-24 (15-12). Därmed får Kungsbacka-laget ta ny sats i Allsvenskan nästa säsong. En liten tröst är att detta var lagets bästa säsong i klubbens historia.

ANNONS
|

Inför sista omgången av Allsvenskan var Aranäs serieledande och hade ett ben i SHE. Men dramat slutade med att Aranäs fick kvala medan Kärra tog steget upp. I kvalet har SHE-laget Skövde varit alltför starka. Västgötarna vann på nytt på lördagen och avgjorde därmed i tre raka matcher.

LÄS MER:Så ska Aranäs slå Skövde i ödesmatchen på bortaplan

Tränaren Magnus Ferdinandsson är besviken efter förlusten, men nöjd med såväl match som säsong.

Missade för mycket

– Vi gjorde vår bästa match idag, vi spelade en riktigt bra första halvlek. Vi släppte handbromsen totalt. Det stod tio lika, sedan orkade vi kanske inte hålla ihop och missade lite mer än Skövde gjorde i de fria lägena.

ANNONS

Ferdinandsson beskriver uppladdningen som felfri. Man hade en klar och tydlig taktik som tjejerna lyckades följa. Trots det vann Skövde med sex bollar.

Kluvna känslor efter förlusten

– Vi möter en bra motståndare som kommer från serien över, det är ett annat tempo. Historiskt sett så är det sällan laget som kommer underifrån som vinner. Men det är inte omöjligt på något sätt, säger Magnus Ferdinandsson.

Efter säsongsavslutet är känslorna kluvna. Besvikelsen efter matchen är stor, men säsongen har trots allt varit damernas bästa sedan klubben grundades.

– Det är tråkigt att fönstret är stängt, men vi har tagit 32 poäng i serien, gjort 100 mål och varit med och fajtats hela vägen in. Vi har aldrig varit i närheten innan.

Magnus Ferdinandsson meddelar också att han fortsätter som tränare för Aranäs damer även nästa säsong.

LÄS MER:Förlust för Aranäs i första kvalmatchen mot Skövde

ANNONS