HK Aranäs spelar match mot Skövde
Första matchen på hemmaplan mot Skövde slutade 22–26. Nu avgörs det på lördag om kvalspelet fortsätter. Bild: Ellinor Svensson

Så ska Aranäs slå Skövde i ödesmatchen på bortaplan

Det är vinna eller försvinna när HK Aranäs möter Skövde HF på bortaplan på lördag. Men Aranäs har en klar strategi för att kunna hålla säsongen vid liv.
– Ger de oss chansen hugger vi direkt, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

ANNONS
|

Kvalplatsen till SHE-ligan står på spel när Aranäs möter Skövde på bortaplan. Med två förlorade matcher i bagaget kan Skövde besegra Aranäs och säkra platsen i högsta ligan på lördag.

– Vi spelade två olyckliga perioder i tisdags. Vi hamnade lite i underläge de första fem minuterna. Men vi har fina perioder från match två också, men vi gör enkla fel, säger Magnus Ferdinandsson.

Första matchen på hemmaplan slutade 22–26 och matchen i tisdags 24–33. Magnus Ferdinandsson förklarar att de tappar på slutet och att man inte kommit ikapp från de första tappade minuterna.

– Det är ingen överkörning på något sätt. Vi släpper in några enkla mål, sen kommer vi tillbaka med ett bra flow och kommer jättenära. Sen chansar vi där på slutet och når inte bragdupphämtningen. Men vi ger dem ett tufft motstånd och det kommer vi fortsätta göra, säger han.

ANNONS
HK Aranäs spelar match mot Skövde
Aranäs har spelat två matcher mot Skövde i kvalspelet om plats i SHE-ligan. Bild: Ellinor Svensson

LÄS MER: Förlust för Aranäs i första kvalmatchen mot Skövde

”Vända det till vår psykologiska fördel”

Med 2–0 i matcher till Skövde kan säsongen vara över för Aranäs i helgen. Men hoppet lever kvar att slå elitlaget och de har en taktik för att vinna. Det handlar om att inte göra de enkla misstagen som man gjort tidigare men mycket fokus kommer även ligga på det psykologiska spelet. Förhoppningen är att Skövde tar ut segern i förskott och underskattar Aranäs.

– Nu har vi fått stryk men vi har en klar bild av hur vi ska göra. Det gäller bara att vi gör det i skarpt läge. Det är ett mentalt spel också, de har vunnit två matcher och kanske slappnar av. Ger de oss chansen så hugger vi direkt. Vi måste vända det till vår psykologiska fördel. Det har hänt större under än att vi ska slå Skövde.

För två år sedan möttes Aranäs och Skövde i kvalet till SHE-ligan. Då blev Aranäs besegrade. Nu är Aranäs revanschsugna och taggade efter att ha trillat på målsnöret, i seriespelet där Kärra tog direktavanceringen till elitligan.

– Det är jätteskillnad om vi jämför då med nu, vi är ett mycket bättre lag nu. Vi har gjort våran bästa säsong någonsin, det var synd att vi missade seriesegern på målsnöret. Det är klart att besvikelsen blir stor om vi missar det nu, men vi har gjort ett stort steg i alla fall.

ANNONS

LÄS MER: Aranäs osannolike matchhjälte: ”Fruktansvärt mäktigt”

ANNONS