Förlust för Aranäs i första kvalmatchen mot Skövde

Efter en jämn match på hemmaplan lyckades inte Aranäs ta igen i slutet. Matchen slutade till sist 22–26.
– Vi var nära, men det är självförvållat, vi slarvade på några saker, säger tränare Magnus Ferdinandsson.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

På hemmaplan, i Kungsbackas nya sporthall var det en jämn match under långfredagen. Trots att det bara var första kvalmatchen och det är bäst av 5 matcher, som de båda lagen spelar om, så var det en tuff stämning mellan Aranäs och Skövde. Ett lag som vill in i SHE-ligan och ett lag som vill hålla sig kvar. In på slutminuterna kämpade Aranäs mot tvåmålsunderläge och lyckades inte ta hem det. Matchen slutade 22–26.

– Vi var ju nära, det tycker jag verkligen vi var. Vi har några saker som vi slarvar med, det är framför allt de 3-4 målen de fick in första minuterna som vi inte tog igen. Jag är jättestolt över hur tjejerna hanterade matchen. Det känns inte omöjligt att slå dem, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

ANNONS

Skövde kämpar för att hålla sig kvar i SHE-ligan, svensk handbollselit och Aranäs som spelar i damallsvenskan vill komma upp till den högsta ligan.

– Vi spela bra försvarspel, målvaktspel och gick framåt med bra tålamod. Många perioder är skitbra. Sen har vi tyvärr några avslut är lite för enkla, det får vi titta på. Men vi mår bra och är heta. De kommer ändå från en högre serie, men det finns ingenting att skylla på. Men det handlar om att få lite medvind också.

Aranäs var taggade efter att ha trillat på målsnöret, då Kärra tog direktavanceringen till SHE-ligan och det stod klart att Aranäs skulle kvala mot Skövde. Under fredagens match kom Aranäs hela tiden lite närmare Skövde. Efter första halvlek stod det 12–15 men det var stundtals kämpigt.

– Det är klart att den första matchen var viktig, nu får de en liten andhämtning. Men vårt beteende måste få de känna att här kan vi inte slappna av någonting, de är som illrar på oss och det kommer vi fortsätta vara, säger Magnus Ferdinandsson.

Du kanske inte vill jinxa något men vad tror du på chanserna att vinna?

– Gör vi bra matcher kan vi vinna, mer vill jag inte säga.

ANNONS
ANNONS