Roger ”Pajen” Bramfors, ordförande i IFK Fjärås herrsektion och Niklas Karlsson, ordförande i Kungsbacka City FC är glada inför seriestarten på lördag.
Roger ”Pajen” Bramfors, ordförande i IFK Fjärås herrsektion och Niklas Karlsson, ordförande i Kungsbacka City FC är glada inför seriestarten på lördag. Bild: Elinor Svensson

Hett kommunderby när klubbarna möts för första gången: ”Alla är taggade”

Den här veckan drog division 4-fotbollen igång – och på lördag är det derby direkt i första omgången. Biljetterna är redan slut till IFK Fjärås hemmamatch mot Kungsbacka City när lagen nu möts för första gången.
– Det kommer att bli roligaste matchen sen vi slog Gais hemma 1998 och det sattes publikrekord, säger Roger Bramfors, ordförande i Fjärås herrsektion.

ANNONS
LocationFjärås|
|

Roger ”Pajen” Bramfors och Niklas Karlsson möts på Ögärdets IP i Fjärås i ett uppsnack inför matchen.

De är gamla vänner och delar många minnen från när de spelade tillsammans. Även om de nu ska mötas i en förväntat tuff batalj, är det en vänskaplig ton mellan profilerna.

– Det är jävligt gôtt att det äntligen drar igång. Alla är taggade och glada för att få spela igen. Det behövs lite positiva nyheter nu, säger Niklas Karlsson, ordförande i Kungsbacka City FC.

På IP har man märkt upp 200 sittplatser utefter gällande coronarestriktioner och biljetterna sålde slut i ett vips.

ANNONS

– Vi hade säkert kunnat få ihop 1 200 personer här till på lördag, men nu är det som det är. Folk är taggade på att se en match igen och för spelarna kommer det kännas som att det är fullsatt, säger Roger Bramfors.

LÄS MER:Tobbe Hyséns helvetesresa mot drömkroppen

Roger Bramfors och Niklas Karlsson sitter på åskådarplatserna som är uppmärkta så att avstånd kan hållas. 200 åskådare kommer det vara på lördag.
Roger Bramfors och Niklas Karlsson sitter på åskådarplatserna som är uppmärkta så att avstånd kan hållas. 200 åskådare kommer det vara på lördag. Bild: Ellinor Svensson

LÄS MER:Oscar Vilhelmsson siktar mot toppen – yngsta spelare i IFK Göteborg A-lag

Lagens första möte

1 200 är faktiskt publikrekordet på Ögärdets IP. Den minnesgode minns nog den där nu legendariska när Fjärås slog Gais på hemmaplan 1998. Gais som då ju lirade i Allsvenskan.

– Det var bengaler och extra läktare här och supportrar från Gais skrek: ”Ta bort bonntjejen från plan” till mig, säger Niklas Karlsson och skrattar.

Två lag som förra säsongen inte ens var i samma division ska nu alltså mötas för första gången.

Kungsbacka City gick upp till division 4 medan Fjärås halkade ur trean. Men både Niklas och Roger tycker det är svårt att säga hur årets seriespel kommer att gå för sina respektive lag.

– Det går inte att veta eftersom det är första matchen på åtta månader så man har inte direkt något att gå på. Nu är man mest glad för att vi ska dra igång igen, säger Roger Bramfors.

LÄS MER:Här är laget där alla får ta plats

”Alla vill slå Tobbe Hysén”

Men rivaliteten finns fortfarande där och seriefavoriterna Kungsbacka City som snabbt tagit sig uppåt vill man bara besegra, menar Fjäråsprofilen Roger Bramfors.

ANNONS

– Det är lite City mot alla. Alla vill ju slå ”Tobbe” Hysén, säger han och skrattar.

”Pajen” Bramfors fortsätter:

– Men City har gjort det väldigt bra och förhoppningsvis har vi ett elitlag i Kungsbacka framöver. Det hade betytt otroligt mycket för fotbollens utveckling, att kunna låta ungdomarna fortsätta och utvecklas här i kommunen.

Men även IFK Fjärås har siktet inställt på spel i en högre division.

– 2023 ska vi vara tillbaka i trean, det är där vi ska vara, säger Roger Bramfors.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS