Fridolina Rolfö ser fram emot att spela med FC Barcelona. Men först väntar OS i Japan. På bilden firas hon framför publikhavet på Götaplatsen efter VM-bronset 2019. Arkivbild.
Fridolina Rolfö ser fram emot att spela med FC Barcelona. Men först väntar OS i Japan. På bilden firas hon framför publikhavet på Götaplatsen efter VM-bronset 2019. Arkivbild. Bild: Oskar Avedal

Fridolina Rolfö om glädjen över nya stjärnklubben ”Otroligt stort”

Fridolina Rolfö är på hemmaplan i Göteborg för ett träningsläger innan det bär av till OS i Japan. Under onsdagen blev det klart att fotbollsproffset från Kungsbacka skrivit på för regerande Champions League-mästarna FC Barcelona.
– Det är otroligt stort för mig som fotbollsspelare. Jag längtar tills det kickar igång och jag får träffa laget och spela med dem, säger hon.

ANNONS
LocationKungsbacka||

För Fridolina Rolfö väntar nya utmaningar till hösten. Pappren har varit påskrivna ett tag men under onsdagen blev det officiellt att hon går till FC Barcelona.

– Det känns superkul att få komma till ett otroligt bra fotbollslag med så många bra spelare.

27-åriga fotbollsstjärnan från Kungsbacka har tidigare spelat i FC Bayern München och nu senast för VfL Wolfsburg. Det har tidigare under våren ryktats om att hon var på väg mot franska Lyon.

– Det är ingenting jag kan bekräfta, men det fanns olika klubbar som visade intresse vilket var kul. Men till slut föll valet på Barcelona, säger Fridolina Rolfö.

ANNONS

LÄS MER:Unga hopptalangen tog silver i NM – nu väntar högre mål

”Utmaning men väldigt roligt”

Hon längtar tills hon får flytta ner och köra igång på riktigt men först väntar OS i Japan. 21 juli är första matchen mot USA.

– Det är lite svårt att greppa allt eftersom nu ligger fokuset på OS.

Vad ser du fram emot?

– Att få lära känna spelare och klubben. Flytta ner och komma in i det, träna och spela matcher, det man är där för. Det kommer bli en utmaning men också väldigt roligt.

Hur kommer det bli att vara med och försvara Champions League-titeln med dina lagkamrater?

– Det kommer bli extremt tufft, det är många klubbar med och tampas om titlarna. Barcelona är enligt mig ett otroligt bra fotbollslag som kan ta sig hela vägen, både i kommande liga, cup och Champions Leauge.

LÄS MER:Fridolina Rolfö från Kungsbacka klar för OS i Japan

Nått sina drömmar: ett andra OS och ett stjärnkontrakt

Efter helgen flyger damlandslaget till Japan för att spela OS. Med ett andra OS för Fridolina Rolfö och ett kontrakt med stjärnklubben har hon nått sina högsta långsiktiga mål. I alla fall för nu.

– Jag brukar vara ganska långsiktigt i mina mål men nu har jag fått börja sätta mer kortsiktiga mål. Det ska bli fantastiskt roligt att få spela ett OS till och där ligger målet att försöka ta medalj. Sen är målet att flytta till Barcelona och börja spela och träna med laget.

ANNONS

LÄS MER:Löftadalens IF hedrar mångåriga fotbollseldsjälen Axel ”Acke” Bohlin

IFK Fjärås och Tölö IF ligger Rolfö varmt om hjärtat

Hon hoppas att kunna besöka moderklubben IFK Fjärås och även Tölö IF som hon spelat med. Men det blir lite längre fram.

– Tiden har inte riktigt funnits till nu när jag varit på hemmaplan men det hade varit jätteroligt, så framöver förhoppningsvis. Båda klubbarna ligger mig varmt om hjärtat.

Vad har Kungsbackaklubbarna betytt för dig?

– Jättemycket. IFK Fjärås var där jag började spela fotboll och där jag hittade glädjen till fotbollen, så det har betytt väldigt mycket för mig. Sen när jag började i Tölö IF, blev det en utveckling för mig som spelare, det var det bästa laget i stan. Så de har betytt mycket på olika sätt.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS