Treårige Malte gör succé på Tik Tok med sina fotbollstricks

Treåriga Malte från Kungsbacka älskar att sparka boll och lära sig nya fotbollstricks. För drygt ett år sedan började pappa Jonathan filma och lägga upp några klipp på Tik Tok och det visade sig bli en succé. Många blev glada och imponerade över att se Malte göra olika tricks med hjälp av koner, hinkar och pinnar.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Under torsdagskvällen var det strålande sol och värmen låg på som ett lock - och ute i en trädgård i Kolla var det full rulle. Treåriga Malte sprang runt med en fotboll i handen när han precis skulle lägga ner den på en kona som låg i gräset, några meter från ett fotbollsmål.

Efter att ha lyckats balansera fotbollen sprang han längre bak för att ta ordentligt med sats. Sedan slängde han en blick på både sin mamma och pappa för att se om de uppmärksammade det. Efter att ha fått ett klartecken sprang han framåt med all fart han kunde och sköt bollen på mål - och försökte sätta hinkarna som satt fastklistrade med silvertejp i både det vänstra och högra krysset.

ANNONS

Det var ett av många olika fotbollstricks.

Treåriga Malte gör succé på Tik Tok.
Malte svarar med ett nöjd leende efter att ha fått beröm och applåder. Bild: Sanna Puoskari

Efteråt fick han applåder och beröm - och han svarade med ett nöjd leende. Kort därefter ville han göra samma sak en gång till.

– Så här mycket energi trodde jag inte att han skulle ha just nu, han är vanligtvis lite blyg men nu vill han gärna visa upp sina skott, säger pappa Jonathan.

LÄS MER:Kungsbackalopp i tryckande hetta – ”värst på andra varvet”

”Många som reagerade på hans hårda skott”

Malte har alltid haft ett extra öga för just fotbollar och så fort han lärde sig att gå började han också att sparka boll. Det var något som föll sig väldigt naturligt.

– Man ger oftast en boll till ett litet barn och ganska snabbt märkte vi att han hade ett ovanligt bra tillslag. Det är alltid svårt att veta om det är något unikt eftersom det är ens egna barn, men det var många andra som sa samma sak, säger Jonathan.

– Ja när han var liten och sprang runt med blöja så var det många som reagerade på hans hårda skott. Och ett tag sov han med tio bollar i sängen, säger mamma Sofia och skrattar lätt.

Malte från Kungsbacka.
I samma veva som Malte började lära sig gå fann han också intresset i fotboll. Bild: Sanna Puoskari

När Malte sedan fyllde två år började pappa Jonathan att filma allt. I början var han tveksam över om han skulle lägga ut videoklippen men efter många om och men testade han på Tik Tok, en sociala medier-app där man kan lägga upp videor.

ANNONS

– Det var ungefär i samma veva som när coronan bröt ut och det var också då Tik Tok blev allt mer populärt, det var ingenting som vi kände till innan. Men vi hittade på många saker här hemma och Malte kan lätt bli rastlös så då testade vi på några olika tricks, säger Jonathan.

LÄS MER:Ridån gick ned helt över komikern Peter Strand

Stor spridning världen över

Men att deras konto, ”knighthomefootball”, skulle få en så stor spridning världen över var något de inte hade förväntat sig. Flest följare har de från Sverige, Nederländerna, Rumänien, Norge och Ungern. I dagsläget har de närmare 50 100 följare och totalt har över en miljon människor gillat klippen.

– Vi trodde inte att det skulle bli så stort, det är många som följer och tittar på honom. Men vi tycker det är roligt att han sprider så mycket glädje, säger Sofia.

– Det är många som skriver att de älskar klippen och att han förgyller deras dagar. Men det viktigaste är så klart att Malte är glad och vill göra det här, han ska själv komma med idén, säger Jonathan.

Familjen Riddenstam.
Lionel 5 år, pappa Jonathan, Ellinora 8 år, Malte 3 år och mamma Sofia. Bild: Sanna Puoskari

Hittills har det enbart blivit en kortare fotbollsskola för Maltes del, men så fort han får börja spela fotboll i ett riktigt lag ska han göra det om intresset fortfarande finns kvar.

ANNONS

– Han skulle nog vilja börja redan nu, säger Sofia.

– Vi får se om han kanske kan börja lite tidigare, säger Jonathan.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS