Systrarna hyllar alla mammor med sin låt: ”Vill sprida hopp, ljus och pepp”

Carolina och Olivia Levinsson från Onsala ville göra en låt till deras mamma när hon fyllde 60 år. Sedan slogs de av tanken att göra något större av låten, Motherland och vad är väl mer passande än att hylla mammorna på mors dag?

ANNONS
LocationOnsala||

Det är premiär för systrarna Levinsson att skriva och sjunga tillsammans. Men musiken har de vuxit upp med. Carolina och Olivia Levinsson kommer från en musikalisk familj, där pappa Kurt spelar trumpet och morfar är pianist.

– Jag har jammat mycket och skrivit över 100 låtar. Men jag är trummis från början, så nu tänker jag att Olivia ska sjunga in de resterande 98 låtarna så kan jag vara i bakgrunden, säger Carolina och skrattar.

Lillasyster Olivia har fått mersmak för att sjunga. Tidigare har hon inte vågat sjunga inför andra, utan har främst sjungit hemma för sig själv.

– Jag har inte riktigt vågat innan. Men det var väldigt kul att få sjunga och spela in i en riktig studio. Så man kan väl säga att jag har blommat ut nu, skrattar Olivia.

ANNONS

LÄS MER:Ulrik Munther vill få andra att våga tro på sig själva

Två blonda tjejer, svarta skinnjackor havet i bakgrunden, lila blommor i förgrunden.
Systrarna Levinsson vill belysa viktiga saker med sin musik, med låten ”Motherland” vill de hylla mammor världen över. Bild: Ellinor Svensson

LÄS MER:Sanna Nielsen firar 25 år som artist med julkonsert i Kungsbacka

Låten kom till i köket

Låten Motherland har de skrivit tillsammans. Men det var när Carolina stod i köket och skulle laga sin paradrätt, höstgryta, som låten helt plötsligt kom till henne.

– Jag kände bara shit, jag måste sätta mig vid pianot och det var så den föddes fram. Det är mycket inspiration från vardagen, när man är ute och går så kan en melodi, text eller rytm komma till en. Så inspelaren i telefonen är ju ens bästa vän, säger Carolina Levinsson.

– Ja, man kan liksom inte pressa fram något utan det måste vara spontant, säger Olivia Levinsson.

Med låten Motherland vill de hylla mammor världen över och därför har de också valt att släppa musikvideon på mors dag. Men det är också en hyllning till moder jord och därför har de lyft fram de olika elementen i videon, jord, luft, vatten och eld. Och eftersom Olivia är utbildad stylist fick hon äran att sminka efter de fyra elementen.

– Vi ville lyfta det till ett ännu större perspektiv eftersom det inte är alla som har en mamma eller har en bra relation med sin mamma. Vi älskar djur och natur så vi valde också olika inspelningsplatser i närområdet för de olika elementen.

ANNONS

LÄS MER:Årets ”Urban Garden Day” blir rena kulturfestivalen

”Min syster är min bästa vän”

Att göra musik tillsammans som systrar har fört dem närmare varandra. Det är även styrkan, att de är syskon och känner varandra utan och innan.

– En styrka är att vi kan vara brutalt ärliga mot varandra men vi vågar också testar nya saker. Det viktiga är att det är högt i tak och att man har kul tillsammans. Min syster är min bästa vän, säger Carolina.

Olivia håller med, men trots att de är systrar är de väldigt olika.

– Jag har alltid varit lite blyg och Carolina är den som är framåt. Du gasar och jag bromsar, så på något sätt kompletterar vi varandra, säger hon och båda skrattar.

Havet, klippor, lila blommor. Två unga systrar, blont hår svarta skinnjackor och svarta jeans.
Carolina och Olivia Levinsson har kommit varandra närmare genom musiken. Bild: Ellinor Svensson

En positiv energi genomsyrar bådas personlighet och så även deras musik. Även om de har svårt att sätta en genre på sin musik.

– Vår pappa har varit väldigt sjuk i många år och han fick en stroke förra året, då gjorde vi låten Fighter 1960 för att peppa och ge något positivt ljus i mörkret. Det är det vi vill att vår musik ska vara, feel good. Belysa viktiga saker och sprida hopp, ljus och pepp.

Drömmen är att någon gång få spela in ett fullängdsalbum.

– Det hade varit häftigt att vara lite som Gärdestadarna, jag i bakgrunden som spelar trummor och Olivia som sjunger. Vi kommer göra fler framtida jobb tillsammans, det här är bara starten på något större, säger Carolina.

ANNONS

LÄS MER:Martin fick spela med idolen Svante Thuresson: ”Betytt mycket”

Systrarna Levinsson:

Olivia, 22 år och Carolina, 26 år.

Aktuella med låten Motherland som finns på Spotify och musikvideon som släpps på Youtube i samband med mors dag 30 maj.

I samband med detta anordnar systrarna en insamling till Bröstcancerförbundet.

Texten är skriven av systrarna, musiken är gjord av Carolina Levinsson och Anders Börjesson. I låten sjunger Olivia, Carolina sjunger och spelar trummor. Micke Engström bas, Olle Ljunholm gitarr, Kurt Levinsson trumpet, Anders Börjesson saxofon, piano och kör.

De ville hitta inspelningsplatser för musikvideon i närområdet kopplade till de fyra elementen: Ramhultafallet i Fjärås fick representera vatten, skog i Härryda jord, Amundön utanför Göteborg fick vara luft och eld fick representeras av marschaller formade som ett hjärta.

Olivias dröm: ”En fot in i musiken och en i stallet, det hade varit kul att tävla i dressyr och skriva mer låtar och sjunga.”

Carolinas dröm: ”Få fortsätta som frilanstrummis med mål att få spela med många olika duktiga musiker runtom i landet.”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS