Polisen har avskrivit ett stort antal anmälda sexbrott i Kungsbacka: ”Har inte hänt”

Polisen utreder ett stort antal sexbrott riktade mot barn i Kungsbacka kommun. Men flera av dem har kunnat skrivas av. Det handlar bland annat om händelser i Kollaområdet.
– Antingen är det inget brott eller så har det inte hänt, säger Krister Adolfsson, polischef.

ANNONS
|

Det började med en anmälan i Hammerö, som polisen rubricerade som försök till våldtäkt. En man försökte då dra med en tolvårig flicka på väg från skolan. Flickan lyckades dock slita sig loss och springa hem.

Sedan dess har ett antal sexuella ofredanden anmälts runt om i kommunen.

Kommenterar inte utredningarna

– Vi kommenterar inte utredningarna i sig eftersom det råder förundersökningssekretess. Men vi utreder omkring sju till tio händelser och dessa har absolut högsta prioritet hos oss, säger Krister Adolfsson.

I ett stort geografiskt område i Kungsbacka kommun har ett antal polisanmälningarna kommit in den senaste veckan gällande sexuellt ofredande. Skolelever på väg till eller från skolan ska ha utsatts för en blottare.

ANNONS

– Det har blivit ett fenomen att anmälningarna av sexbrott har ökat. Men vi har kunnat avskriva ett stort antal. Det handlar antingen om att det inte varit något brott eller att det helt enkelt inte har hänt.

Frågade efter vägen

Krister Adolfsson berättar hur en äldre man i måndags frågade efter vägen till ett visst ställe. Detta gjorde han tre gånger eftersom han inte hittade.

– Det resulterade i tre anmälningar om sexuellt ofredande och det var inget konstigt med den saken överhuvudtaget, säger Krister Adolfsson.

Samma sak i tisdags då polisen också kunde avskriva en anmälan tämligen omgående.

Bra med uppmärksamma

– I torsdags kom det in två anmälningar. Där har vi än så länge kunnat skriva av en av dem. Det är jättebra att folk är uppmärksamma, det är något vi uppskattar. Men det går mycket resurser till att utreda sådant här, säger Krister Adolfsson.

Han berättar att polisen har stort fokus på flera områden i kommunen och att man har ökat sin närvaro.

Har ni någon misstänkt?

– Jag kommenterar som sagt inte utredningen.

LÄS MER:Experten om brottstypen: ”Handlar ofta om blottning”

LÄS MER:Polisen utreder tio fall av sexofredanden mot barn: ”Manipulativa”

ANNONS