Per Anger, chefredaktör på Kungsbacka-Posten.
Per Anger, chefredaktör på Kungsbacka-Posten. Bild: Filip Landqvist

Nu växlar vi upp – häng med oss på resan!

Kungsbacka-Posten blir en tredagarstidning. Och den här veckan smygstartar vi, så häng med oss redan nu, skriver Kungsbacka-Postens chefredaktör Per Anger.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

ANNONS
|

LÄS MER:Välkommen till nya Kungsbacka-Posten!

Under våren har vi gjort stora satsningar på Kungsbacka-Posten: Vi har bland annat anställt fler journalister samt lanserat en helt ny sajt och ny layout på tidningen. Vi har dessutom en ny nyhetsdesk som levererar snabba nyheter, det som hos oss kallas breaking news, från tidig morgon till sen kväll sju dagar i veckan. På redaktionen har vi lagt ett ännu större fokus på fördjupningar, och resultatet har inte låtit vänta på sig –läsningen på vår sajt och i våra appar har ökat kraftigt under våren. Och vi kommer förstås att fortsätta jobba stenhårt för att producera kvalitativ lokaljournalistik från Kungsbacka kommun, sju dagar i veckan.

ANNONS

Nu tar vi nästa kliv på den spännande utvecklingsresa vi är inne i och tredubblar vår utgivningstakt av e-tidningen. Den här veckan smygstartar vi med utgivning två dagar: torsdag och lördag. Och nästa vecka går vi upp i full fart och ger ut e-tidningar tisdag, torsdag och lördag. I samband med det byter vi också dag för papperstidningen, från lördag till torsdag.

Kungsbacka-Posten växlar nu upp och blir en tredagarstidning.
Kungsbacka-Posten växlar nu upp och blir en tredagarstidning.

Att Kungsbacka-Posten blir en tredagarstidning har vi berättat tidigare, men nu är det alltså skarpt läge. Och det med en viss spänd förväntan från min sida, det ska erkännas. Kommer tekniken att fungera som den ska? Och hur kommer våra nya e-tidningar att tas emot av läsarna? Positivt, hoppas jag förstås. För visst är det väl bra att Kungsbackaborna får fler tidningar att läsa om allt som händer i kommunen. Jag hoppas även på viss förståelse för att det alltid kan finnas barnsjukdomar när man lanserar något nytt, men jag håller förstås tummarna för att allt ska fungera bra redan från dag ett.

Den nya e-tidningen går att läsa direkt i webb-läsaren i din mobil, platta eller dator. Men bäst blir upplevelsen i en särskild app, och vi har därför tagit fram en helt ny sådan som finns att ladda ner för både Android och iOS. Sök på Kungsbacka-Posten så hittar den den nya e-tidningsappen. Den nya appen är snabb och lättanvänd, så tveka in att testa den. Och varför inte passa på att ladda ner även vår nyhetsapp om du inte redan gjort det?

ANNONS

Och om du inte redan har en prenumeration på Kungsbacka-Posten kan du teckna en här: www.kungsbackaposten.se/prenumerera

Trevlig läsning!

LÄS MER:Klart: Då kommer Kungsbacka-Posten ut tre gånger i veckan

ANNONS