Nu blir Kungsbacka-Posten en tredagarstidning. ”Det känns fantastiskt roligt att nu få lansera ännu en storsatsning i Kungsbacka”, säger Kungsbacka-Postens chefredaktör Per Anger.
Nu blir Kungsbacka-Posten en tredagarstidning. ”Det känns fantastiskt roligt att nu få lansera ännu en storsatsning i Kungsbacka”, säger Kungsbacka-Postens chefredaktör Per Anger. Bild: Filip Landqvist

Klart: Då kommer Kungsbacka-Posten ut tre gånger i veckan

Den 27 maj smäller det. Då växlar Kungsbacka-Posten upp och blir en tredagarstidning.
– Det känns fantastiskt roligt att nu få lansera ännu en storsatsning, säger Kungsbacka-Postens chefredaktör Per Anger.

ANNONS
Bild: Filip Landqvist

Det har skett många stora satsningar på Kungsbacka-Posten under våren. Bland annat har redaktionen i Kungsbacka förstärkts med fler journalister och en helt ny sajt och app för att läsa de lokala nyheterna har tagits fram. Dessutom har tidningen en ny nyhetsdesk som är bemannad från tidig morgon till sen kväll och som levererar ständigt aktuell läsning i form av breaking news från hela Kungsbacka kommun.

Och resultatet av satsningen har inte låtit vänta på sig. Trafiken till Kungsbacka-Postens sajt har ökat kraftigt sedan lanseringen, och även användandet av nyhetsappen har skjutit i höjden.

– Det känns jättekul att så många nya läsare har hittat till Kungsbacka-Posten och den lokaljournalistik vi producerar. Vi har satsat hårt på kvaliteten och det verkar som att Kungsbackaborna uppskattar det vi gör, säger Per Anger, chefredaktör på Kungsbacka-Posten.

Och nu tar Kungsbacka-Posten nästa kliv framåt och blir en tredagarstidning. Vecka 21 smygstartar satsningen, och då ges tidningen ut både torsdag och lördag. Men från och med vecka 22, alltså den första veckan i juni, kommer Kungsbacka-Postens prenumeranter att kunna läsa ett rykande färskt nummer varje tisdag, torsdag och lördag. Tisdagar och lördagar är det en e-tidning, alltså en helt digital utgåva, som kommer att ges ut. Papperstidningen kommer även i fortsättningen att ges ut en gång i veckan, men från och med den 27 maj på torsdagar.

– Det känns fantastiskt roligt att nu få lansera ännu en storsatsning i Kungsbacka. Jag hoppas att ännu fler nya läsare ska få upp ögonen för den lokaljournalistik vi bedriver, säger Per Anger.

En liten smyggtitt på Kungsbacka-Postens nya app för att läsa e-tidningen. Appen släpps för både iOs och Android den 20 maj.
En liten smyggtitt på Kungsbacka-Postens nya app för att läsa e-tidningen. Appen släpps för både iOs och Android den 20 maj.

Och redan i nästa vecka, den 20 maj närmare bestämt, lanserar Kungsbacka-Posten dessutom en helt ny app för att läsa e-tidningen.

– Den nya appen är väldigt snabb och lättanvänd, och gör det nu möjligt att få upp artiklar i ett speciellt läsläge. Det blir även möjligt att lösa till exempel korsord och sudoku direkt i appen, säger Per Anger.

ANNONS