Manifestation för att visa solidaritet med Ukraina

I helgen anordnar Kungsbackas FN-förening en manifestation för att stötta det ukrainska folket. Ordförande Sven Svedulf hoppas att Kungsbackaborna dyker upp för att visa solidaritet.
– Genom sin närvaro visar man att det här är jätteviktigt, säger han.

ANNONS
LocationKungsbacka||

På söndag klockan 15.00 samlas Kungsbackas FN-förening i Badhusparken för att manifestera för Ukrainas folk. Även flera hjälporganisationer kommer vara med, bland annat Röda korset, Act Svenska kyrkan, UNHCR.

– Vi har också bjudit in alla politiker och det kanske kommer någon som har bott i Ukraina. Vi vill visa solidaritet med Ukrainas folk, för deras frihet och bestämmanderätt, säger Sven Svedulf, ordförande i Kungsbackas FN-förening.

”Demokratin är hotad”

Sven Svedulf säger att man kan fråga sig vad det gör för nytta för ukrainarna att man anordnar en manifestation här och han tror ändå det gör skillnad. Han tycker att det borde anordnas lokalt i varje kommun.

ANNONS

– Vi behöver även göra det för vår egen skull. Demokratin är hotad på flera olika platser i världen nu, det går åt fel håll. Det har tagit tid att bygga upp demokratin men det skulle gå snabbt att rasera den. Med internet, sociala medier och desinformation, informationskampanjer som bland annat Ryssland är bra på, säger Sven Svedulf.

Trodde inte det här skulle kunna hända 2022

Han tycker att statsmännen i Europa borde vara hårdare mot Rysslands president Vladimir Putin.

– Putins tillvägagångssätt får en att tänka på andra världskriget när Hitler gick in i Polen. Man trodde inte det här skulle kunna hända 2022. Och det populistiska rörelserna syns på flera ställen i Europa och i andra delar av världen och fortsätter:

– Europa måste kämpa nu. Jag tror att vi kan stå emot det genom att vi möts och pratar om det, försöker förstå vad som händer. Vi behöver inte bara ett militärt försvar även ett mentalt försvar, för demokrati och frihet.

Sven Svedulf uppmanar alla Kungsbackabor som kan att visa sitt stöd på söndag.

– Det här angår oss också och manifestationer skapar ringar på vattnet. Genom sin närvaro visar man att det här är jätteviktigt.

LÄS MER:Beredskapschefen: ”Skyddsrummen kan tas i bruk inom 48 timmar”

LÄS MER:Alen kör från Frillesås mot Ukraina: ”Det finns en stor välvilja”

LÄS MER:Röda Korset: ”Logistisk utmaning med hjälp till Ukraina”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS