Kyrkans gym är färdigt – välsignat av biskopen

Biskop Susanne Rappman hade aldrig tidigare välsignat ett gym, men nu är det gjort. Ett utegym på kyrkans marker var kyrkoherde Patrick Linds egen idé.
– Vi kanske är lite för intellektuella i kyrkan, vi behöver faktiskt vårda hela människan, säger han.

ANNONS
LocationFjärås||

Fjärås-Förlanda församling har ett stort öppet grönområde att nyttja. Bakom kyrkan, högt över Lygnern, finns boulebana, lekplats, grillställe och en stor gräsmatta. Nu finns det också ett välsignat utegym. Det var prästens egen idé. Patrick Lind tränar själv inte på gym, han håller sig igång genom simning, men han tyckte att en styrketräningshörna skulle passa bredvid lekplatsen.

LÄS MER:Tobbe Hyséns helvetesresa mot drömkroppen

Ansvar att vårda kroppen

– Vi är inte bara huvud, vi försöker se till hela människan. Det är som biskopen sa vid invigningen, att vi har ett ansvar att vårda den kropp vi har, säger Patrick Lind.

Han frågade i höstas sitt vaktmästeri, som bland andra består av Bosse Draxler och Freddie Eriksson, om de kunde montera gymmet, och tillsammans valde de ett utförande som passar.

ANNONS

– Vi ville inte ha stålgrejer, utan valde det här trämaterialet som är naturligt och snyggt, säger Bosse Draxler.

Nu är det färdigt, och vem som helst får träna, det finns inga krav på religiositet. Men Patrick Lind betonar att det finns en högre tanke som sammanbinder kristendomen och fysisk aktivitet. På en skylt hänger bibelorden: ”Vet ni inte att er kropp är ett tempel för den heliga anden, som ni har inom er och som ni har fått från Gud? Ni tillhör inte er själva. Gud har köpt er och priset är betalt. Ära då Gud med er kropp.”

– Radion gjorde ett inslag här, och de hade en spaning som jag tycker var bra. De kallade det här religion 2.0, och påpekade att träning, renlighet och pånyttfödelse hör ihop.

LÄS MER:Daglig verksamhet öppnar tidigare än planerat: ”Känns jättebra”

Församlingen återvänder efter corona

Biskopen Susanne Rappman var enligt prästen lyrisk över att få välsigna utegymmet, och själv är han också på utomordentligt gott humör. Nu är det äntligen dags att möta församlingen på riktigt igen. Sedan i julas har alla gudstjänster skett digitalt, på grund av pandemin. Nu har restriktionerna lättat och kyrkan välkomnar 50 personer per gudstjänst.

– Det är en stor glädje som vi sett framemot länge, säger Patrick Lind.

ANNONS

LÄS MER:Padel ute är inne – här är det möjligt att hitta kärleken

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS