Daglig verksamhet öppnar tidigare än planerat: ”Känns jättebra”

I ett tidigare beslut skulle den dagliga verksamheten inte kunna öppna upp igen förrän tidigast i september. Men nu ändrar sig kommunen. Planen är att öppna efter semestern, redan den 23 augusti.
– Det känns jättebra att snart kunna återgå till det vanliga, säger Christian Hildebrand.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Christian Hildebrand har länge väntat på positiva nyheter kring sitt arbete på den dagliga verksamheten på Åhuset i Kungsbacka. Och bara för någon månad sedan såg det fortfarande inte ljust ut. Individ- och familjeomsorgen gick då ut att det skulle dröja ytterligare, till tidigast 15 september, innan man kunde öppna upp igen. De trodde det skulle dröja ännu längre. Men under onsdagen kom beskedet och Christian Hildebrand läste det så fort det kom.

– Det känns jättebra att snart kunna återgå till det vanliga. Det har känts tråkigt att behöva vänta ända till hösten, men det känns bättre nu att det blir lite tidigare, den 23 augusti, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Massvaccinationen startar tidigare än förväntat

Anledningen till att man tidigarelägger öppnandet är att vaccineringen av medarbetare väntas vara klar vecka 25. Men man planerar att öppna först efter semestern. Det tillsammans med minskad smittspridning i samhället gör att kommunen nu omprövar sitt tidigare beslut.

– Vi är mycket glada över att vi kunnat göra den här bedömningen eftersom vi vill återgå till ordinarie lokaler så fort som möjligt, säger Maria Udén Lohnér, verksamhetschef för individ- och familjeomsorg i ett pressmeddelande.

Hopp om att öppna upp samhället igen

Förvaltningen kan tvingas ändra sitt beslut om det sker en ökad smittspridning i samhället. Men som det ser ut just nu kan Christian Hildebrand snart komma tillbaka till det normala.

– Det betyder jättemycket för mig. Jag gillar att ha någonting att göra. Det är inte samma sak att jobba hemifrån, det är tråkigare, säger han.

Han har börjat träna två dagar i veckan på gym, för att det är bra men också för att ha något att göra.

– Jag älskar att träna. Jag satte igång med min träning förra veckan, kör styrketräning, armhävningar, cykling och sånt. Det känns underbart, säger Christian Hildebrand.

LÄS MER:Massvaccineringen igång i Tingbergshallen: ”Känns lite som julafton”

Det positiva beskedet att den dagliga verksamheten öppnar tidigare ger honom ny energi och känslan att det går åt rätt håll. Men han vågar inte hoppas på att det ska öppna ännu tidigare än den 23 augusti.

ANNONS

– Än så länge är det tills sommaren, sen får vi se. Men nu har de börjat öppna upp för lättnader i restriktionerna och förhoppningsvis kommer de öppna upp hela Sverige snart.

ANNONS