Ellinor Svensson kommer närmast från P4 Halland. Nu kliver hon in som reporter på Kungsbacka-Posten.
Ellinor Svensson kommer närmast från P4 Halland. Nu kliver hon in som reporter på Kungsbacka-Posten. Bild: Mats H Ljungqvist

Hej Ellinor Svensson, ny reporter på Kungsbacka-Posten

Ellinor Svensson kommer närmast från P4 Halland, men har också jobbat på SVT och Hallands Nyheter. Nu är hon det senaste tillskottet i Kungsbacka-Postens satsning på lokal kvalitetsjournalistik.

ANNONS
|

LÄS MER:Premiär för Kungsbacka-Postens storsatsning

För alla som inte sett dig i TV eller hört dig på radion – vem är du?

– Jag är journalist, 29 år gammal och bor med min sambo i Björkris, tillsammans med våra två katter, Tarzan och Shiva. Jag blev färdig journalist 2017 och har tidigare jobbat med både print, men framför allt med radio och TV. Privat gillar jag att kolla på film, jag tycker Harry Potter-filmerna och Sagan om ringen-trilogin är svårslagna och så läser jag mycket. Och så gillar jag hästar och jag håller på med rollerderby.

Nu kliver du in som reporter på Kungsbacka-Posten. Vad kommer du att skriva om?

ANNONS

– Sport, för där finns många bra historier att berätta. Sedan ser jag fram emot att skriva om det som händer i vården, eller i skolans värld, eller viktiga sociala frågor, de vanliga bevakningsområdena för en lokal nyhetsredaktion. Och så gillar jag att skriva om ungdomsfrågor, om det som engagerar unga.

Vad ser du fram emot mest med nya jobbet på lokalredaktionen?

– Att få komma ut och träffa folk och få berätta deras historier, stora som små, det är det roligaste i journalistjobbet. Det behöver inte alltid vara de största nyheterna, men det är viktigt att få ge röst åt människors berättelser, om det som engagerar dem. Det är en drivkraft för mig som journalist.

Sist du jobbade i Kungsbacka paddlade du till Nidingen och skrev ett reportage om hur det var. Får vi se en repris på det?

– Haha, nej, jag tror inte det. Det var faktiskt första gången jag paddlade kajak, det blev säkert två mil totalt, jag var helt slut efteråt. Men reportaget blev bra.

LÄS MER:Välkommen till nya Kungsbacka-Posten!

ANNONS