Maria Meryem Muratson äger Restaurang Södra tillsammans med sin man Suleyman. De vill ge Kungsbackaborna något positivt i tillvaron och visar alla matcher under fotbolls-EM.
Maria Meryem Muratson äger Restaurang Södra tillsammans med sin man Suleyman. De vill ge Kungsbackaborna något positivt i tillvaron och visar fotbolls-EM under sommaren. Bild: Ellinor Svensson

Här kan du se fotbolls-EM i Kungsbacka i sommar

På fredag drar fotbolls-EM i gång. Och det är efterlängtat. Även om folk måste vara ute senast 22.30 ser både restaurangerna och gästerna fram emot att titta på matcher ute på krogen igen.
– Vi gör det här för att Kungsbackaborna ska få lite positivt i tillvaron trots pandemin, säger Suleyman Muratson, Restaurang Södras ägare.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Det strålande vädret håller i sig och sommarkänslorna sprudlar. För restaurangerna i Kungsbacka är stämningen på topp och för de ställen som ska visa fotbolls-EM är förberedelserna i full gång. Första avsparken för fotbolls-EM är nu på fredag då möts Turkiet och Italien. På måndag är det dags för Sverige mot Spanien. I Kungsbacka kan man följa fotbollsfesten på tre ställen.

– Vi följer restriktionerna till 110 procent. Vi har mer avstånd än vad vi behöver ha mellan borden och man får inte vara mer än fyra vid varje bord. Vi ser fram emot att se Kungsbackaborna ute igen, säger Suleyman Muratson.

ANNONS

LÄS MER:Gäster och krögare välkomnar nya utereglerna

Han och hans fru Maria Meryem Muratson äger Restaurang Södra vid ån. De ser nu ljuset i tunneln efter en tuff tid i pandemin och hoppas att folk vill komma ut och se fotbolls-EM. Några matcher går av stapeln klockan 21 och restaurangerna kommer behöva stänga innan matchen är slut.

– Jag tror att folk kommer använda sina mobiler sen. Men det finns ju en förhoppning hos alla att tillståndet kan förlängas till lite senare. Man märker det på alla människor, de vill komma ut och ha kul, säger Suleyman Muratson.

”Gäller att tänka positivt nu”

För att säkra sin plats inför fotbolls-EM är det bäst att boka bord innan och det börjar redan fyllas på med gäster, speciellt inför Sverige-matcherna.

– Jag önskar att alla våra gäster, gamla som nya, vill komma och se matcherna tillsammans med oss. Det gäller att tänka positivt nu, det måste vi göra, säger Maria Meryem Muratson.

LÄS MER:Restaurangernas glädje när restriktionerna lättas: ”Betyder extremt mycket”

Christian Zhaco, barchef på Black Pearl, är taggad inför fotbolls-EM och kommer själv följa matcherna när han inte jobbar.
Christian Zhaco, barchef på Black Pearl, är taggad inför fotbolls-EM och kommer själv följa matcherna när han inte jobbar. Bild: Ellinor Svensson

LÄS MER:Kända krogkedjan vill in i nya arenahallen

EM-matcherna kommer även visas på Black Pearl och Prinsen. Barchefen på Black Pearl, Christian Zhaco, hoppas på lika bra stämning som under fotbolls-VM 2019, trots restriktionerna.

– Vi behöver något som binder oss samman, den här gemenskapen och stämningen som var under VM hoppas man så klart på. Det kommer inte ju bli likadant men jag tror det kommer bli roligt och bra stämning, säger Christian Zhaco.

ANNONS

”Roligt med lite liv och rörelse igen”

Matcherna kommer visas på flera tv-apparater men även storbild både inne och på uteserveringen på torget. Flaggor ska sättas upp för att maxa atmosfären. Men det kommer bli en utmaning att få ut folk 22.30 innan vissa matcher slutar.

– Det kommer inte bli lätt men vi måste följa restriktionerna och 22.30 stänger vi av tv-apparaterna. Folk tycker det är tråkigt, även i vanliga fall, men de vet om det och har förståelse för det.

Dan Andersson, en av gästerna som njuter av en öl inne på Black Pearl ser fram emot att få följa matcherna här.

– Det blir kul att se Tyskland–Frankrike och såklart alla Sverige-matcher. Det är vansinnigt skönt att få vara ute på kvällarna igen och träffa folk. Det är ovant, för man har vant sig vid att vara hemma mycket, men det är roligt med lite liv och rörelse igen.

LÄS MER:Tullen anmäler Tillväxtverket för uteblivet stöd

Rasmus Nordin, bartender på Prinsen bar och kök berättar att de ska sätta upp tre skärmar på utsidan så att folk kan följa fotbollsfesten även på uteserveringen.
Rasmus Nordin, bartender på Prinsen bar och kök berättar att de ska sätta upp tre skärmar på utsidan så att folk kan följa fotbollsfesten även på uteserveringen. Bild: Ellinor Svensson

LÄS MER:Baren har anlänt till Norra Torg

22.30 blir en utmaning under EM

Rasmus Nordin är bartender på Prinsens kök och bar, även där kommer matcherna visas inne och utomhus.

– Det är ju fortfarande restriktioner som gäller men det känns ändå som det börjar bli lite som innan, det är mer folk ute och roligare att gå till jobbet. Det kan nog bli svårt att få ut folk härifrån 22.30 men det får gå, säger han.

ANNONS

Joel och Kristoffer tänker kolla på några av EM-matcherna på Prinsen.

– Det lär ske, men inte om de börjar vid 21 för det känns tråkigt att gå hem i halvlek eller missa sista delen av matchen, säger Joel.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS