Restaurangernas glädje när restriktionerna lättas: ”Betyder extremt mycket”

Från och med 1 juni blir det lättnader i restriktionerna. Bland annat får restauranger ha öppet till 22.30. Lättnaden är enorm bland restaurangerna i Kungsbacka.
– Det betyder extremt mycket, speciellt nu när säsongen drar igång på riktigt, säger restaurangägaren Daniel Vanpalo.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

Under onsdagen höll regeringen och Folkhälsomyndigheten en gemensam pressträff, där man meddelade om lättade restriktioner. Från och med 1 juni höjs bland annat publiktaket för kultur- och idrottsevenemang. Det kommer även lättnader för restaurangerna.

Under nästan ett halvår har det varit tufft ekonomiskt för restaurangerna då man tvingats stänga vid 20.30. Nu får man snart börja ha öppet till 22.30 igen.

LÄS MER:Kända krogkedjan vill in i nya arenahallen

– Det känns fantastiskt, otroligt skönt att kunna ha öppet lite längre och kunna ha två middagssittningar igen. Det kommer göra mycket för oss och för våra gäster, säger Joakim Thorbing, en av delägarna på Rum 35.

I och med att det även blir lättade restriktioner för publik inomhus, om de har anvisade sittplatser, så hoppas Joakim Thorbing kunna arrangera stand up snart igen.

ANNONS

– Det har varit en jobbig period men nu kan man se ljuset i tunneln igen. Det blir roligare att komma till jobbet. Men folk måste ändå sköta sig så att det inte blir ett bakslag direkt. Men nu får vi planera för detta och se framåt, säger han.

LÄS MER:Tullen anmäler Tillväxtverket för uteblivet stöd

”Kul med positiva nyheter”

Även Daniel Vanpalo som driver restaurangerna Bellis och Grevens i Kungsbacka är lättad när Kungsbacka-Posten ringer strax efter lunchtid.

– Jag har inte hunnit se det ännu. Kul att du ringer med positiva nyheter, det känns väldigt skönt. En lättnad och kommer lägligt i samband med det goa vädret, säger han.

Aziz Acar och Pernilla Boström Acar som driver Ester, Kings Hill och Bar Vinci ser nu också ljuset i tunneln.

– Vi ser fram emot det och det betyder jättemycket för oss. Sen kommer det nog gå snabbt, när fler har blivit vaccinerade så kommer det lätta mer och mer. Men vi är tacksamma för varje steg. Nu lägger vi det tuffa bakom oss och ser ljuset framför oss, säger Aziz Acar.

LÄS MER:Norra Torg ska bli maxad bargata: ”Vill skapa en wow-känsla”

Alla tre restaurangägare har märkt av att folk avstått från att gå ut när man tvingats stänga vid 20.30.

– Många har inte ens gått ut för de har inte känt att det varit värt det. Vi har också märkt av nu det senaste när det blivit lite varmare att det är svårt att få folk att gå hem, man måste tvinga ut dem. Så jag tror både folket och vi känner en enorm lättnad, säger Daniel Vanpalo.

ANNONS
ANNONS