Man i kostym sitter vid bord.
Peter Bronsman är vd för Kopparberg som äger John Scott’s. Krogkedjan vill etablera sig i nya arenahallen i Kungsbacka. Bild: Tomas Ohlsson

Kända krogkedjan vill in i nya arenahallen

Trycket efter företag som vill etablera sig i nya arenahallen är stort. Nu kan Kungsbacka-Posten avslöja att restaurangkedjan John Scott’s vill etablera sig.
– Inget är klart än, säger Peter Bronsman, vd på Kopparbergs, som äger kedjan.

ANNONS
|

Debatten om arenahallen går fortsatt hög. Moderaterna är kluvna. En falang vill se en nedbantad version utan några kommersiella lokaler.

Under torsdagen skickade moderaten Franklin Eck ut ett brev till samtliga ledamöter i kommunfullmäktige. I det ifrågasätter han beslutet och menar att de 45 som röstade för är ”ansvariga för pengarullningen”.

LÄS MER:Debatt när storleken på arenahallen beslutades: ”Rena spekulationer”

Han påstår också att arenahallen kan bli försenad eller dyrare på grund av utredningen kring de kommersiella lokalerna.

”Var det verkligen det Ni ville inför ett valår?”, frågar sig Franklin Eck.

Ska undersöka marknaden

De som sa nej till det större arena-alternativet fick dock se sig slagna av majoriteten. Beslutet innebär att Kungsbacka kommun nu ska undersöka om marknaden vill ha olika affärer i den nya arenahallen.

ANNONS

– Marknaden får komma med förslag på både innehåll och utseende i de kommersiella. Vi är inte experter på det utan vi vill veta vad som behövs för att det ska bli liv och rörelse kring arenan, säger Fredrik Hansson (C).

LÄS MER:Nya arenan blir rekorddyr – ”En väldigt stor investering”

Som på Fyren

De som ska vara med och forma de kommersiella ytorna är arkitektfirmor och fastighetsbolag. De ska kunna visa färdiga innehåll. Utifrån tävlingen går man sedan vidare med en upphandling.

– Vi väljer ut, men marknaden får komma med förslag om storlek på lokaler och vad de kan innehålla. Kommunen bygger och hyr sedan ut till aktörerna. Man kan dra paralleller till Fyren, som hyrs av en entreprenör. Tanken är att göra på liknande sätt i arenahallen.

LÄS MER:Mejlen avslöjar: Platsbristen för arenahallen var känd tidigt

Fredrik Hansson säger att han fått signaler om att flera företag vill etablera sig i nya arenahallen. Enligt marknaden finns det plats för ytterligare ett gym exempelvis.

– Utredningen visar att det finns ett intresse från marknaden. Om det skulle visa sig att det är fel, så får vi ta ett omtag. Men jag är övertygad om att företag vill etablera sig där, säger Fredrik Hansson.

Klart till sommaren

Ett av företagen som är intresserade är krogkedjan John Scott’s. De har redan en restaurang i Partille arena. Ägaren Peter Bronsman svarar kort via sms:

ANNONS

”Inget är klart med John Scotts i Kba”.

Tävlingen som syftar till att se vilka företag som kan bli aktuella ska vara klar till sommaren.

ANNONS