Arkivbild. Trafikkontroll på E20 augusti 2020.
Arkivbild. Trafikkontroll på E20 augusti 2020. Bild: Filip Landqvist

Här är vägarna där flest fick hastighetsböter i Kungsbacka

Flest fortkörare finns på Gåsevadholmsvägen och Gällingevägen i Kungsbacka. Och Kungsbacka-Posten har hela listan över där fortkörarna finns.

ANNONS
|

Varje år genomför polisen en nationell trafikvecka och detta året var det mellan den 19-25 april, alltså under vecka 16. Då la polisen även extra fokus på 70-sträckorna och på de vägar man får köra snabbare.

– Vi har inte bara gjort hastighetskontroller, utan vi vinkar även in andra. Det är till exempel de som vi misstänker vara påverkade av droger eller alkohol, säger Mikaela Verdin, yttre befäl och gruppchef för ingripandeverksamheten i Kungsbacka.

LÄS MER:Nu uppmanas alla i Kungsbacka att spara på vattnet

Så här många körde för fort

I Kungsbacka delade polisen ut 62 böter för hastighetsöverträdelser under trafikveckan. Hittills i år är det 301 stycken som har fått böter.

– Statistiken ökar redan 2020. Jag tror det är för vi har fått en digital hastighetsbot. Den kan vi skriva rakt i mobilen och det går mycket snabbare än att skriva för hand. Förut var det också en person som var tvungen att administrera böterna, nu går det direkt in i systemet.

ANNONS

Hastighetsböter i Kungsbacka

2018: 393 st

2019: 332 st

2020: 434 st

Januari till april 2021: 301 st

Men de tog också en förare för misstänkt drograttfylleri.

– Föraren stannades vid en hastighetskontroll. Han uppvisade tydliga tecken på narkotikabruk. Och misstänks nu för drograttfylleri.

LÄS MER:Lista: Här får flest parkeringsböter i Kungsbacka – och så gör du för att överklaga

Överlag är polisen i Kungsbacka väldigt nöjd med trafikveckan.

– Alla höll sig under gränsen för att bli av med körkortet. Men det är ändå lite för fort. Om man ser till tiden vi stod på varje sträcka blev det inte så många böter över lag. Det är positivt.

Polisens uppmaning: Sluta varna varandra

I samband med hastighetskontrollerna märkte också polisen att många bilister varnade varandra genom att använda sitt helljus. Det påverkar trafiksäkerheten, menar polisen Mikaela Verdin.

– Jag vill påtala att man inte ska blinka på de bilar som kommer i mötande trafik. Vi vill inte att man ska varna de andra bilisterna. Vi fångar också in de som kör fulla, drograttfulla eller misstänks för brott.

Här togs flest fortkörare vecka 16

Gåsevadholmsvägen: 15 st

Göteborgsvägen: 13 st

Varbergsvägen Rågelund: 5 st

Varbergsvägen Hanhals: 4 st

Älvsåkersvägen: 4 st

Gällingevägen: 3 st

Mariedalsvägen: 3 st

Hällingsjövägen: 2 st

Valldavägen: 2 st

Göteborgsvägen 1st

Lindomevägen: 1 st

Tostaredsvägen: 1 st

Sätilavägen: 0 st

Östra särövägen: 0 st

Oklart vilken gata: 8 st

ANNONS