Vattenverket vid Fjärås bräcka.

Nu uppmanas alla i Kungsbacka att spara på vattnet

Kommunen uppmanar nu alla Kungsbackabor till spara på sitt vatten. Helst ska man inte vattna gräsmattan eller fylla poolen. Anledningen är ett underhållsarbete som sker vid vattenverket Fjärås bräcka.

ANNONS
|

Arbetet vid vattenverket beräknas att pågå i två veckor, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Under den tiden kan det förekomma sjuknade tryck i vattenledningarna.

– Vi ber alla i Kungsbacka om hjälp med att spara på vattnet just nu. Tidigare somrar har vi fått god respons hos invånarna på våra uppmaningar, så jag litar på att det räcker och att vi inte behöver gå till ett bevattningsförbud i det här läget, säger Karl Lundgren, förvaltningschef på Teknik.

Medan underhållsarbetet pågår får Kungsbacka hjälp av andra kommuner, däribland Mölndal och Varberg.

Många kommuner i Sverige har problem med vattenbrist under vissa perioder. Det var under sommaren 2018 och 2020 som Kungsbacka införde ett bevattningsförbud. När det är torrt och varmt i längre perioder blir vattenverket vid Fjärås bräcka hårt belastat.

ANNONS

Kungsbacka vill att alla, även längre fram, ska spara vatten därför går de ihop med 100 kommuner och vatten- och avloppsorganisationer för att skapa en kampanj.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS