Gottskärseleverna bäst i Sverige på att jobba

Gottskärs grundskola vinner yrkeskampen 2022. Av 15 skolor som tog sig hela vägen till finalen i Växjö är det åttondeklassen från Gottskär som fick stå högst upp på prispallen och vinnare av 10 000 kronor till klassen.
– De är väldigt glada och överlyckliga. De har varit så himla duktiga, säger klassläraren Emma Malmström.

ANNONS
LocationGottskär||

Det har varit en lång dag för eleverna i årskurs åtta på Gottskärs grundskola. Kvart över fem på onsdagsmorgonen gick bussen till Växjö, för en dag fylld av tävlingar på Yrkeskampen 2022.

Av 15 000 elever som sökte in kom Gottskärseleverna, efter deltävlingar och kvalificering, till finalen på Fortnox Arena i Växjö. Tävlingen är för elever i årskurs åtta där de får testa sina kunskaper i olika yrken som vvs, vård och hotell- restaurang.

– Eleverna fick tävla i olika yrkeskategorier, exempelvis lägga golv, köra runt en gamling, koppla ihop ett rör, mjölka en ko och geografi med huvudstäder och länder, säger klassläraren Emma Malmström.

ANNONS

Kanske en resa för vinstpengarna

I finalen tävlade 15 skolor om vinsten på 10 000 kronor. Tre lag kom till slutfinalen där Gottskärseleverna var snabbast i de fem sista grenarna och tog hem vinsten.

– De är väldigt glada och överlyckliga. Vi pratar just nu om vad vi ska göra för vinstpengarna. Det blir någonting roligt för hela klassen, kanske någon resa när de börjar i årskurs 9, säger Emma Malmström.

Firas med sovmorgon och överraskning

Hela klassen har varit i Växjö och hejat på sina fyra klasskamrater som tävlat under dagen. De har också fått ett stort stöd hemifrån från hela skolan och föräldrar som peppat dem under dagen.

– Jag är väldigt stolt över dem. De är så himla duktiga. Det är kul att se att de kämpar tillsammans. Det för samman en klass och jag är glad att de har ett år till tillsammans, det bär dem med sig till 9:an.

Det har varit en lång dag för klassen som är tillbaka i Gottskär strax efter sju på onsdagskvällen där de blir mottagna av stolta föräldrar.

– Det blir lite sovmorgon imorgon sen ska vi fira stort. Vad kan jag inte säga för då hör de mig här på bussen, men det blir ett stort firande, säger Emma Malmström.

ANNONS

LÄS MER:Titta in i Varlaskolans nybygge – snart plats för 900 elever

LÄS MER:K-märkt skola ska renoveras – river och bygger nytt

LÄS MER:Glädjerus när eleverna fick visa upp nya Frillesåsskolan

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS