Glädjerus när eleverna fick visa upp nya Frillesåsskolan

Större bamba, fler klassrum och en finare skolgård. Frillesåsskolan har fått nya lokaler och kommer nu ha kapacitet för 800 elever. Eleverna var stolta och glada över att visa upp sin nya skola.
– Man kan koncentrera sig och presterar bättre när det är fint och nytt runt omkring sig, säger Alice Staaf, 3b.

ANNONS
LocationFrillesås||

Under onsdagen firades Frillesåsskolans nya lokaler med pompa och ståt. Politiker, elever, lärare, rektorer, föräldrar och andra inblandade i skolbygget var inbjudna till den stora invigningsdagen. Glädjeruset låg i luften när bandet klipptes till folkets jubel.

Eleverna Alice Staaf, Malin Tanfors, Lily Robertsson, Milea Sjöberg och Emma Nordberg är jätteglada över sin nya skola och visar runt i den nya skoldelen som de kallar Gröna huset.

– Det känns jätteskönt, förut fick man springa runt mellan lokalerna men nu finns allting samlat här, säger Lily Robertsson, 4a.

Kan ta emot drygt 200 elever till

Eleverna har fått en helt ny och fräsch skoldel med hemklassrum för flera årskurser. De har även fått nya hemkunskap-, slöjd-, musik- och bildsalar. I den nya skoldelen finns även ett nytt skolcafé och NO-salar.

ANNONS

– Man kan koncentrera sig och presterar bättre när det är fint och nytt runt omkring sig, säger Alice Staaf, 3b, som har sitt klassrum i den nya delen.

Frillesåsskolan är en F-9 skola och har i dag 590 elever. Men Frillesås växer och det kommer finnas ett behov av fler utbildningsplatser. Nu kommer skolan kunna ta emot drygt 800 elever. Alla årskurser få ta del av den nya skoldelen.

”Mycket mer plats nu än innan”

Två års byggtid och en slutnota på ungefär 141 miljoner kronor. Utöver den nya skolbyggnaden har man även utökat matsalen och fått ett eget tillagningskök i stället för ett mottagningskök som man hade tidigare. Även skolgården har rustats upp.

– Det finns mycket mer plats nu än innan, skolgården var mindre och inte lika rolig. Nu finns det basketplan och fotbollsplan och utegym men det använder alla mer som en klätterställning , säger Malin Tanfors, 4b.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS