Färska siffror: Kungsbacka nu över 85 000 invånare

Fler födda samt fortsatt större antal som flyttar in än som lämnar – nu klättrar Kungsbacka kommun upp över 85 000 invånare.
– Det är positivt och glädjande att vi växer, säger kommunalrådet Fredrik Hansson (C).

ANNONS
|

Enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån (SCB) har Kungsbacka kommun en fortsatt positiv befolkningstrend och hamnar nu på 85 301 invånare. Enligt SCB föddes 778 barn samtidigt som 678 personer dog i kommunen 2021. Samtidigt flyttade 4 087 personer till Kungsbacka medan 3 842 lämnade. Totalt ökade befolkningen i kommunen med 371 personer under förra året, vilket dock är en något mer blygsam ökning än för några år sedan.

– Det är positivt och glädjande att vi växer. Tidigare har vi ökat med omkring 1 000 invånare per år, men de senaste åren har vi legat lite lägre, så kanske kan man se det som ett litet hack i kurvan, säger Fredrik Hansson (C) som är kommunstyrelsens förste vice ordförande.

ANNONS

LÄS MER:Efter restriktionerna: Fler avbokar tredje dosen

Viktigt hinna med att bygga ut service

Samtidigt påpekar han att det är viktigt att växa med kvalitet.

– Det är många detaljplaner som är på väg att bli klara och nya bostadsprojekt där man väntar på att få sätta spadarna i marken. Och när det finns bostäder då flyttar folk hit. Samtidigt är det viktigt att vi hinner med och klarar av att bygga ut servicen i kommunen, som förskolor och äldreboenden, säger Fredrik Hansson.

LÄS MER:Sökes: Får till nya parkområdet: ”Är ju naturliga gräsklippare”

Störst ökning i Halland hade Varberg följt av Falkenberg och Laholm förra året. Endast Hylte kommun hade en negativ trend 2021. Bland utrikes födda är syrier högst representerade i Kungsbacka liksom i många andra kommuner, skriver SCB i pressmeddelandet.

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS