Vaktmästaren Maliq Goq säger att de har haft en liknande händelse för flera år sedan. Då krossade någon en ruta och gjorde sönder en dator.
Vaktmästaren Maliq Goq säger att de har haft en liknande händelse för flera år sedan. Då krossade någon en ruta och gjorde sönder en dator. Bild: Vilma Stockvall

Efter stölden: ”Tufft som förening att överleva”

För några veckor sedan utsattes Åsa IP av en stöld utomhus. Bland annat fyra högtalare stals från platsen, något som vaktmästaren Maliq Goq beskriver som tungt för föreningen.
– Det var pengar vi hade behövt till annat.

ANNONS
LocationÅsa i Kungsbacka||

Stölden ägde rum för två till tre veckor sedan. Då befann sig någon eller några personer på Åsa IP där de sedan stal fyra högtalare, VMA-meddelandet Hesa Fredrik samt vandaliserade deras resultattavla.

– Jag blir lite besviken, ledsen på att vi inte får ha våra saker ifred. Man tar inte någon annans grejer. Det är inte moraliskt och inte rätt, säger vaktmästaren Maliq Goc och fortsätter berätta om stölden med en tung röst:

– Vi har det jättetufft som förening att överleva, vi är inte rika som allsvenska lag. Men en del personer fattar inte det och dessa grejer behövde vi.

ANNONS

LÄS MER:Kommunal chef utredde bidrag till egna föreningen – experten: ”Olämpligt”

Använt stege för att ta ner högtalarna

Högtalarna som föreningen blev av med hade de fått i present. Dessa satt utomhus och högt upp, vilket innebär att tjuvarna har använt sig av den stege som fanns på idrottsplatsen. Nu har föreningen tvingats köpa nya högtalare, men denna gång mobila som de kan förvara inomhus.

– Vi måste låsa och larma överallt som i ett fängelse. Glömmer någon det så använder de sin chans att gå in och ta saker, säger Maliq.

LÄS MER:Löftadalens IF hedrar mångåriga fotbollseldsjälen Axel ”Acke” Bohlin

Pengar som annars skulle gått till ungdomarna

Då den vandaliserade resultattavlan ägs av Kungsbacka kommun så har de därför ersatt den trasiga med en ny tavla. Däremot behöver föreningen lägga pengar på nya högtalare. Dessa hade Maliq hellre sett användes till något annat nödvändigt.

– Det var pengar vi hade behövt till annat. Som till att köpa nya kläder eller liknande till ungdomarna. Det är grejer som vi måste ha, inte lyx som vi vill ha.

Maliq misstänker även att stölden måste ha genomförts under en helg, eftersom att de annars alltid är folk på idrottsplatsen.

– Jag är här från 08-16, och sedan är det träningar fram till halv 10 på kvällen, och efter det hade grannar märkt. Så det måste vara en lördag eller söndag när vi inte är här, kanske någon som då vet hur det fungerar här runtomkring, säger Maliq.

ANNONS

LÄS MER:Delar inte uppfattningen att klubbhuset är i dåligt skick

”Har man inte råd att köpa, kom till mig”

Istället för att stjäla hade han önskat att man kom till honom och frågade efter saker, då han ofta har gamla högtalare eller annat nödvändigt på lager.

– Vi byter ut grejerna då och då. Har man inte råd att köpa, kom till mig, be snällt. Det finns också hur mycket som helst på tippen. Folk slänger massor av saker. Jag skulle gärna ge gamla grejer som vi inte använder, säger Maliq.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS