Carolin Björnerhag testar på det mesta i tv-rutan: ”Ingen dag är den andra lik”

Carolin Björnerhag, 34 år, från Frillesås kan bli årets tv-personlighet. I Nyhetsmorgon på TV4 får man bland annat se henne hoppa bungyjump från en luftballong 700 meter upp i luften eller prova på yoga för getter.

ANNONS
LocationKungsbacka, Frillesås|
|

Björnerhag från Frillesås började sin karriär som programledare på radion 2013. Efter fyra år på Rix FM, NRJ och Sveriges Radio kände hon att det var dags att fullfölja den stora dröm hon har haft sedan hon var fem år gammal: att jobba inom tv-branschen.

– Enligt min extramamma sa jag tydligen att jag skulle bli programledare på TV4 när jag blev stor, så det känns som om jag hade ett tydligt mål redan då och nu är det ändå relativt nära, säger Carolin Björnerhag med ett lätt skratt.

LÄS MER:Tiktok-stjärnan från Kungsbacka: ”Jag har fått mordhot”

Det var ungefär ett år sedan som folket fick se när Carolin skulle hoppa bungyjump rakt ut från en luftballong 700 meter upp i luften. Ingen dag är den andra lik på Nyhetsmorgon och som reporter kan man få testa på olika saker som både kan vara högt, lågt eller stort och smått.

ANNONS

– Det är det som är det roliga med mitt jobb också. Ena dagen kan jag vara på getyoga, andra dagen kan jag träffa Greta Thunberg eller plantera blommor, säger hon och fortsätter:

– Men det är också det som är det härliga, att få träffa så många underbara människor och testa på saker som jag aldrig någonsin skulle ha provat på annars. Det är många som frågar om jag aldrig säger nej till ett uppdrag och då brukar jag svara ”jo det gör jag, men inte så ofta”.

Carolin Björnerhag.
För exakt ett år sedan hoppade Carolin Björnerhag bungyjump från en luftballong 700 meter upp i luften. Bild: Privat.

Nominerad till årets tv-personlighet

Nu har Carolin blivit nominerad till årets tv-personlighet i Kristallen och röstningen är i full gång. På TV4 kan man gå in och rösta på sin favorit fram till den tionde augusti.

– Det är så otroligt stort att ändå ses som någon form av tv-personlighet. Det känns verkligen som ett stort kvitto på att man gör något som människor tycker om. Nu gäller det bara att alla går in och röstar och röstar, säger hon.

LÄS MER:Petra Marklund sparkade igång konsertsommaren

Hon tror och hoppas att människor uppskattar att hon är samma person i tv-rutan som hon är utanför.

– Jag tror att, inte för att klappa mig själv på axeln, men att den äktheten går hem i stugorna. Man går in i en viss roll men jag skulle aldrig ta bort mig själv och min personlighet, utan jag vill fortfarande vara äkta och genuin. Jag tror nog att det är det som går hem i stugorna, säger hon.

ANNONS

”Det är många som säger att jag alltid är positiv”

Carolin berättar att hon själv har märkt av att allt fler människor har börjat känna igen henne när hon går runt på stan eller i mataffärer.

LÄS MER:Designern från Onsala ligger bakom succéprogrammets logga

– Det är lite ovant fortfarande men det känns väldigt roligt att människor uppskattar det man gör och ger den direktkontakten. Det är många som säger att jag alltid är så glad och positiv och att de själva blir glada av att titta på mig – och det är egentligen mitt stora mål, säger hon och fortsätter:

– Det känns helt fantastiskt att kunna nå ut till så många människor och vara någons sällskap, speciellt till alla de som sitter hemma ensamma. Kan jag få någon att må bättre och bli glad så känns det stort för mig.

För tillfället trivs hon väldigt bra på sin arbetsplats och känner att hon passar in där. Men hon vill fortsätta utvecklas inom tv-branschen och en dag kanske hon står som programledare och når ut till ännu fler.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS