Petra Marklund sparkade igång konsertsommaren

Petra Marklund blev först ut när Tjolöholm sparkade igång sin konsertsommar. Spelningen hade en maxpublik på 500 sittande personer, men blev för många ett startskott på att livet återvänder efter pandemin.
– Äntligen får man gå på spelning igen, säger Sofia Axelsson och Camilla Lundqvist, som åkt från Mölndal och Kungälv för att lyssna på den folkkära artisten.

ANNONS
|

Petra Marklund inledde det som ska bli Tjolöholms stora sommarsatsning, med musik nedanför slottet hela sommaren ut. Den folkkära artisten lockade inte riktigt den maxpublik som restriktionerna tillåter, ett faktum som måste ses i ljuset av fotbollslandslagets åttondelsfinal.

LÄS MER:Sommarbutiken på Tjolöholm avlastar ordinarie butiken

Men det var inget fel på entusiasmen hos publiken. Patrick Näslund och Line Sörensen från Åsa var tidigt på plats på bänkarna längst fram vid scenen.

– Petra är jättebra, men framför allt är det kul att hon spelar på Tjolöholm, nu när man äntligen får gå på konsert igen. Vi bor så nära så vi skaffade biljett direkt, säger de.

ANNONS

Härligt ställe vara på

Och just att äntligen kunna gå på konsert igen var ett återkommande tema när Kungsbacka-Posten minglade en stund med publiken.

Leif Frithiof hade åkt ända från Falkenberg för att se spelningen.

– Hon är en skön artist och det är så häftigt att äntligen få gå på en spelning igen att jag nästan blir lite tårögd. Och Tjolöholm är ett så härligt ställe att vara på, säger han till Kungsbacka-Postens utsände.

Kompisarna Sofia Axelsson och Camilla Lundqvist hade tagit sig från Mölndal respektive Kungälv ända ner till Dicksons gamla sommarställe utanför Fjärås.

De berättade att det var snabba puckar med att skaffa biljetter.

LÄS MER:Klart: Jill Johnson till Tjolöholms slott i sommar

– Vi brukar gå på spelningar ihop. Nu var vädret fint, det är en bra artist och ingen av oss är särskilt stora fotbollsfans, erkänner Sofia Axelsson.

– Och jag tror att det finns ett uppdämt behov av att uppleva musik live igen, att komma ut på konsert, tycker Camilla Lundqvist.

Lugnt och skönt

Och inramningen var den bästa tänkbara och många besökare passade på att ta en räkmacka, ett glas vin eller en kall öl innan spelningen började.

Maxantalet sålda biljetter var satt till 500, enligt rådande restriktioner och sittplatserna var uppställda med coronasäkra avstånd. Redan på torsdag lättas dock reglerna och upp till 3 000 personer kan tillåtas på konserter.

ANNONS

David Dagemark, evenemangschef på Tjolöholm, förklarade att det i nuläget inte finns några planer att släppa på mer publik under sommarkonserterna.

LÄS MER:Mat och konst lockade folk till årets Urban Garden Day

– Vi vill bibehålla det lilla och intima, där publiken får möta de mest folkkära artisterna på en liten scen i köksträdgården, med slottet i bakgrunden. Vi tror på det formatet. Skulle vi öppna upp för 3 000 i publiken blir det en helt annan grej, då får vi börja stänga av och hägna in. Jag tror att detta formatet är en unik upplevelse för artisterna också, säger han.

Tjolöholms sommarspelningar fortsätter under hela juli och på bokningslistan finns tunga namn från artistsverige, med bland andra Sofia Karlsson, Jill Johnsson, Thomas Andersson Wij, Markus Krunegård, Ulrik Munther och Åsa-anknutna Albin Lee Meldau. Hela sommarprogrammet finns att se på Tjolöholms hemsida.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS