Åsa IF efterlyser fotbollsutrustning – vill få unga nyanlända börja spela

Åsa IF bjöd in till fotbollsdag i Kläppa. Intresset för att börja spela fotboll visade sig vara större än vad föreningen väntade sig och man efterlyser nu fotbollsskor, benskydd, strumpor och träningskläder.
– De här barnen hade velat spela idag men än så länge har vi inte fått in något, säger Maria Grunditz, styrelseledamot.

ANNONS
LocationÅsa i Kungsbacka||

De 52 modullägenheterna i Kläppa i Åsa byggdes i och med flyktingvågen 2015 och stod klara 2017. I helgen var Åsa IF och hälsade på lägenheterna för att presentera sin verksamhet, fika och spela spontanfotboll.

Maria Grunditz, styrelseledamot, berättar att idén kom till förra året när det började en tjej, som bor i Kläppa, i hennes dotters lag i höstas.

– Vi ville se om det fanns några barn och ungdomar som var intresserade att börja spela fotboll. Och det fanns det, säkert en tio-femton stycken. Det är många som jättegärna vill spela fotboll men som kanske inte vet hur man gör, säger hon.

ANNONS

”Inte kommit in så mycket”

Klubben efterlyser nu fotbollsutrustning till barn och ungdomar så att de kan börja spela i laget. De har ännu inte fått in så mycket i rätt storlekar.

– Det har inte kommit in så mycket. Det är framför allt fotbollsskor i storlek 32-36, strumpor och benskydd som behövs. Men har man träningskläder, de får gärna fräscha, så tar vi tacksamt emot det också, säger Maria Grunditz och fortsätter:

– Sen om det kommer människor från Ukraina är det också bra om vi har extra så de kan vara med. Även om inte folk stannar länge så kan det vara skönt att träffa folk och komma på andra tankar för en stund.

Vill ge alla en möjlighet att spela fotboll

Det var inte bara barn och ungdomar som var intresserade att börja med fotboll berättar Maria Grunditz.

– Det var en kille i 25-årsåldern som var med och som ville börja spela fotboll och träffa svenskar. Så vi parade ihop honom med våran C-lagstränare. Det är inte bara barnen det gäller, det kan vara pappor som vill spela, då har vi vårat lag Oldboys. Fotbollen kan passa så många fler.

Hon tycker att alla ska kunna vara med och sporta oavsett hur stor familjekassan är och hon hoppas att de får in saker så snart som möjligt.

ANNONS

– Det är dyrt att sporta. De här barnen hade gärna velat spela redan idag. Men vi får hoppas att vi får in lite saker så att vi kan köra igång nästa vecka.

LÄS MER:Ridklubben lyckades med uppgiften: ”Ett otroligt arrangemang”

LÄS MER:Manifestation för att visa solidaritet med Ukraina

LÄS MER:Frillesås FF delar ut gratis mensskydd till spelarna

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS