Finalisterna i Årets Kungsbackabo. Från vänster: Kerstin Tegnér, Ulrica Scott Malmgren, Pernilla Acar Boström, Johan Dohn och Anne Grudeborn.
Finalisterna i Årets Kungsbackabo. Från vänster: Kerstin Tegnér, Ulrica Scott Malmgren, Pernilla Acar Boström, Johan Dohn och Anne Grudeborn. Bild: Filippa Eckert

Vilket otroligt gensvar på Årets Kungsbackabo

Omröstningen till vem som ska bli Årets Kungsbackabo pågår för fullt. Och gensvaret från er läsare har varit enormt, skriver Kungsbacka-Postens chefredaktör.

ANNONS

Klicka här för att rösta på din favorit

I fjol inrättade vi på Kungsbacka-Posten priset Årets Kungsbackabo för att lyfta fram vardagshjältar som gör det lilla extra för sina medmänniskor. Priset delas ut till en person som är bosatt i Kungsbacka kommun och som gör skillnad i andra människors liv. Personen ska även ha gjort något positivt under året och varit en inspiration för andra.

Förra året vann Annelie Evenmyr, som ligger bakom HK Aranäs satsning Handboll för alla.

I år har Annelie suttit med i juryn som tagit fram de fem finalisterna: Kerstin Tegnér, ordförande för FUB i Kungsbacka, Ulrica Scott Malmgren, grundare av föreningen Änglaföräldrar, Pernilla Acar Boström, krögare och innerstadsutvecklare, Johan Dohn, krögarprofil som ordnar gratis julbord för äldre och Anne Grudeborn, pastor i Equmeniakyrkan som såg till att 60 flyktingar från Ukraina fick tak över huvudet i Lerkil.

ANNONS

Över 1 000 röster

Vem av dessa fem värdiga kandidater som till slut får utmärkelsen Årets Kungsbackabo 2022 avgör ni läsare. I torsdags förra veckan drog omröstningen för att utse en vinnare igång, och vilket enormt gensvar det har varit! I skrivande stund har vi fått in över 1 000 röster, och nya strömmar in hela tiden. Otroligt kul att det är så stort engagemang kring priset.

Har du inte bestämt dig än för vem du tycker ska bli Årets Kungsbackabo? Lugn, du kan rösta ända fram till den 11 december genom att gå in på den här sidan: https://hej.kungsbackaposten.se/aretskungsbackabo/

Och apropå engagemang har det även varit väldigt stort intresse för Kungsbacka-Postens tävling om bästa höstbilden. Närmare 60 höstiga, färgstarka och fina bilder har vi fått in från olika delar av kommunen. Här kan du se alla de inskickade bidragen: Skicka in din bästa höstbild – tävla om fint pris.

Vem som vinner första, andra och tredje pris i tävlingen kommer att avslöjas inom kort på kungsbackaposten.se.

Ha en fortsatt fin vecka!

LÄS MER:Anne agerade när flyktingarna behövde hjälp – kan bli Årets Kungsbackabo

LÄS MER:Johan Dohn bjuder äldre på gratis julbord – kan bli Årets Kungsbackabo

LÄS MER:Ulrica ger röst åt självmordens offer – kan bli Årets Kungsbackabo

ANNONS