Jag vet att det varit hårda ord ibland, Halland

Visst har känslorna svallat genom åren, och det är för tidigt att prata om kärlek, men om man kisar lite grann så ser Halland ganska härligt ut, skriver Mats H Ljungqvist.

ANNONS
|

Okej Halland, jag vet att det varit hårda ord. Jag har sagt saker. Skrivit dem också. Jag har kanske tyckt att ditt intresse för oss i Kungsbacka har varit lite, ska vi enas om svalt? Ja, jo, jag vet, jag kanske inte skrev så, men låt mig tala till punkt.

LÄS MER:Efter kritiken: Antalet ambulanser ska ses över

Men kanske, kanske kunde du gett oss en tumme upp, en klapp på axeln eller ett uppmuntrande ord nån gång genom åren? Vi står ju trots allt för MINST var fjärde skattekrona som ramlar in i Halmstad. Och då har jag tyckt att för de pengarna kunde vi fått mer än ett litet sjukhus och en närakut som stänger vid midnatt? Ska vi vara ärliga så är väl kollektivtrafiken rätt krångligt organiserad också. Jag menar, det där med att det är Hallandstrafiken, i Falkenberg, som sköter Kungsbackas affärer med Västtrafik. Det känns ju rätt mycket som att bli behandlad med armbågen?

ANNONS

LÄS MER:Lämnade politiken i Kungsbacka för 28 år sedan – redo för comeback

Sen när man ser hur mycket kärlek busstrafiken i Knäred får av dig, eller Halmstads nya anslutningsbussar, så ja, det har sårat. Så är det. Känns inte som att vi här i Kungsbacka ses som en i familjen, direkt.

Ja, jag vet att vi fick ett tåguppehåll och en pendelstation i Åsa. Visst. Men det var ett TJATANDE och ett GNATANDE och länge, länge sa du att ”Det går inte, det blir ingenting med det” och när det väl gick, ja, då fick vi betala stationen själva. Var det 65 millar? Och det är snart tio år sen.

LÄS MER:Kungsbacka förlorare i kampen om EU-pengarna: ”Jag tror inte de vet vad som finns”

Sen har du hållit på med det där ”Halland – bästa livsplatsen” och skickat en massa utskick som reklam men syns vi där? NEJ, man har fått LUSLÄSA för att hitta ett enda litet ord om Kungsbacka och vet du vad Halland, det har inte känts ÄRLIGT.

Och kanske har vi här i Kungsbacka en del i skulden. Kanske har vi inte skickat våra vassaste politiker ner till ditt bultande makthjärta i Halmstad – regionfullmäktige. För då tror jag inte de hade sett ut så här.

Men det är långt till Halmstad. 13 mil.

Men nu var det inte det jag ville säga. Det jag ville säga var detta: Jag fick också det där magasinet som hänger på Kungsbacka-Posten en gång i månaden. Det som handlar om dig, Halland.

ANNONS

LÄS MER:JO-kritik mot Region Halland för beslut mot vaccinturism: ”Inte stöd i lagstiftningen”

Och DÄR var det som att jag SÅG dig på riktigt, för första gången. Och du ser ju faktiskt riktigt härlig ut. Stränder. Hav. Cottage shops. Gårdsförsäljning och små mysiga burgarhak, horisont och solnedgångar. Om man kisar bara lite med ögonen så ser du ut lite som varsomhelst längs Highway 1, som jag och kärestan körde genom Kalifornien. Detta är BERÖM, Halland.

LÄS MER:Efter nya kraven – Onsalavägen försenas igen: ”Väldigt omfattande arbete”

Så jag vet det varit hårda ord och kanske är det för sent att säga förlåt. Och jag vill inte tala om kärlek. Ännu.

Men Halland, du har nåt, det har du.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS