Arkivfoto.
Arkivfoto.

SD om sjukhusflytten: ”Borde lyfts till regionstyrelsen”

Det skriver partiets gruppledare i region Halland, Carita Boulwén, efter debatten om att flytta akutsjukhuset till Falkenberg.

ANNONS
|

I Kungsbacka-Posten (7/4) frågar man regionpolitiker från Kungsbacka vad de tycker om utredningen gällande ”Morgondagens hälso- och sjukvård” där bland annat frågan om akutsjukhusen i Halland fanns med. För en del kan det nog även vara intressant att höra vad vi i SD tycker i frågan. Regionstyrelsen gav alltså uppdraget till den här utredningen 2019. Vi har fått till oss att utredningen pausats, med anledning av pandemin, men har nu alltså fått uppgifter om att utredningen varit klar sedan länge. Den utredning som då gjorts, oavsett om den är klar eller ej, det materialet som ändå var framtaget var alltså inget som vi i SD fick se utan var bara uppe i RSAU, där M, L, C, KD samt S sitter.

ANNONS

Med demokrati och transparens för ögonen borde naturligtvis detta lyfts till hela regionstyrelsen, som ju fattat beslutet om utredningen.

Vi i Sverigedemokraterna stödjer inte ett sådant förslag att bara ha akutsjukhus i Falkenberg. Vi vill kunna ge mer vård och nära. Kommunen och regionen växer (alldeles för fort) och måste utveckla den nära vården, inte avveckla den.

I Kungsbacka är vi över 85.000 invånare och borde rimligen istället få utbyggda sjukvårdsverksamheter, med dygnetruntöppen akutmottagning. Att vi skulle behöva ta oss ända ner till Falkenberg är inte rimligt och stämmer inte med utveckling vad det gäller god och nära vård.

Att den specialiserade planerade vården koncentreras till vissa sjukhus är rimligt. Men den akuta vården ska vara tillgänglig nära.

Carita Boulwèn

Gruppledare

SD Region Halland

LÄS MER:Halmstad och Varberg riskerar mista akutsjukhus – nytt kan byggas i Falkenberg

LÄS MER:Politikerna sågar förslaget om ett akutsjukhus i Falkenberg: ”Svårt att köpa”

LÄS MER:Ingen koll på läkarnas extraknäck – revisorerna: ”Vi förväntar oss en skärpning”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS